Αρχική Πολιτισμός Έκθεση Μάρκου Χατζηπατέρα στο Δήμο Αθηναίων

Έκθεση Μάρκου Χατζηπατέρα στο Δήμο Αθηναίων

8

 Διακόσια αντιπροσωπευτικά έργα από την τριαντάχρονη πορεία του Αιγνουσιώτη στην καταγωγή Μάρκου Κ. Χατζηπατέρα θα παρουσιαστούν σε έκθεση που διοργανώνει στην Αθήνα ο Πολιτισμικός Σύλλογος του Δήμου Αθηναίων.
   Τη σχετική πρόσκληση απευθύνει ο Δήμαρχος Οινουσσών Ευάγγελος Αγγελάκος, στα πλαίσια όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου «της στήριξης των συμπατριωτών μας, οι οποίοι διαπρέπουν στις τέχνες και τα γράμματα, τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή χώρο».
   Τα εγκαίνια της έκθεσης γίνονται την Τετάρτη, 14 Μαΐου στις 8.00 μ.μ. στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.
   Μάλιστα στο πλαίσιο της διεθνούς εκδήλωσης «Η νύχτα των μουσείων» θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης από τον καλλιτέχνη και τη διευθύντρια της Πινακοθήκης το Σάββατο 17 Μαΐου, ώρα 22.00..
   Ο Μάρκος Χατζηπατέρας γεννήθηκε στο Λονδίνο, σπούδασε στις Σχολές Τέχνης Hammersmith και St. Martin, καθώς και στο Πολυτεχνείο του Liverpool. Από το 1982 έως το 2002 έζησε και εργάσθηκε στη Νέα Υόρκη και το 2003 επέστρεψε στην Ελλάδα
   Το έργο του κινείται ανάμεσα στην ζωγραφική, την φωτογραφία, την γλυπτική,  καθώς και με mixed media, ψηφιδωτά και εγκαταστάσεις. Έχει παρουσιάσει έργα του σε 90 και πλέον ομαδικές εκθέσεις και σε 20 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική. Το 2000 του ανετέθη από την Υπηρεσία Μεταφορών της Νέας Υόρκης – ΜΤΑ, έπειτα από διαγωνισμό, η διακόσμηση με ψηφιδωτά του Σταθμού “28th Street” της γραμμής Broadway.