Αρχική Νέα Τοπικά «ΜΑΓΚΙΑ σου είναι να φοράς ΚΡΑΝΟΣ», κινητοποίηση την Πέμπτη για τα τροχαία

«ΜΑΓΚΙΑ σου είναι να φοράς ΚΡΑΝΟΣ», κινητοποίηση την Πέμπτη για τα τροχαία

12


 Πορεία μνήμης για τον πρόσφατα αδικοχαμένο συμμαθητή τους σε τροχαίο δυστύχημα Δημήτρη Ψαρούδη, διοργανώνουν την Πέμπτη στις 11.30 το πρωί οι συμμαθητές του στο ΕΠΑΛ Χίου.
Με σύνθημα ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΚΡΑΝΟΣ, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς αλλά και όποιος άλλος πολίτης επιθυμεί διαδηλώνουν σε μια προσπάθεια να περάσουν το μήνυμα της ανάγκης χρήσης του κράνους τους μοτοσυκλετιστές αλλά και προς την πολιτεία που πρέπει να λάβει τα μέτρα της για ασφαλέστερο οδικό δίκτυο και τους εποχούμενους που χρειάζεται να οδηγούν πολύ πιο προσεκτκά.


Πεζή αλλά και με δίκυκλα, οι διαδηλωτές θα ξεκινήσουν από το σχολείο τους και μέσω προκυμαίας, πλατείας, Απλωταριάς θα επιστρέψουν στο Λύκειο.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!

Να σημειώσουμε ότι από την αρχή του χρόνου 6 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων δύο μαθητές Λυκείου που οδηγούσαν μοτοσικλέτα και δεν φορούσαν κράνος.
    Για τη μείωση των τροχαίων ενεργοποιήθηκε όμως στο νησί και η Επιτροπή Ψυχικής Υγείας, που αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων όπως τους νοσοκομείο, αστυνομία, εισαγγελία ανηλίκων, νομαρχία, δήμοι, ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, σύλλογο γυναικών κ.α.. για συζήτηση και λήψη μέτρων.

Η μακέτα είναι προσφορά του τυπογραφείου “απ”.