Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις @νθότυπος: δημοτικός τύπος, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης (14/5/2008)

@νθότυπος: δημοτικός τύπος, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης (14/5/2008)

24

     Αγγλικές υπογραφές
     151 κάτοικοι ζητούν να φύγει από την πλατεία της Βολισσού ο μετασχηματιστής της ΔΕΗ.
     Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της Απριλιάτικης Αμανής, έκδοση 30/4).
     Το σημαντικό είναι ότι πρωτοστάτησαν ο David και η Ann Marchant που είναι μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού.
     «Παλαιότερα δε γνωρίζαμε τις βλαβερές επιπτώσεις. Τώρα όμως ξέρουμε και πρέπει κάτι να κάνουμε για να προστατέψουμε την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μπορούμε όμως να μειώσουμε την έκθεσή μας στην ηλεκτρομαγνητική πρωτοβουλία», σημειώνεται στο κείμενο συγκέντρωσης των υπογραφών.
    
     Σαν τα βόδια…
     Από την Αμανή να πάμε στην Καλλιμασιά, όπου στην μιναία εφημερίδα  «Καλλιμασιώτικα» (Απριλίου) ξεχωρίζει το χρονογράφημα του Γιάννη Κολλιάρου.
     Με τίτλο «Εχομε δημοκρατία σαν τα μούτρα μας» σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Κι ύστερα μου μιλάτε για δημοκρατία, κατούρησαν οι δημοκράτες κι έφτιαξαν εσάς. Ή θα ξεχάσω στη λειψυδρία, που ‘χες βάσλει ένα χωράφι πατάτες. Οι άλλοι στερούμαστε το νερό της λάτρας κι εσύ τις πατάτες σου. «Οι πατατιές, έλεγες είναι σαν τα βόδια. Θένε πολύ νερό να χορτάσουν».
    
     Τίποτα…
     Από την επίσης μηναία «Ομηρούπολη» αντιγράφουμε από το άρθρο της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Ζαννίκου σχετικά με τη δράση του ΔΟΑΠΠ Δήμου Ομηρούπολης:
     «…ως μέλος του Δ.Σ. του ΔΟΑΠΠ να εκφράσω και το παράπονό μου, μιας και στην τελευταία μας συνεδρίαση, η οποία σημειωτέον έγινε τον Ιούλιο του 2007, έπεσαν στο τραπέζι σημαντικές και ουσιαστικές προτάσεις σχετικά με την ενίσχυση του εθελοντισμού και της οικολογικής συνείδησης. Συμφωνήσαμε λοιπόν να τα ξανασυζητήσουμε όλα αυτά μετά από δυο μήνες και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις για πρωτοβουλίες και δράσεις, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα»
     
     
             ΤΙΤΛΟΙ (13/5/2008)
        ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ: Κυβέρνηση… χθεσινής μέρας
        ΑΛΗΘΕΙΑ: «Κόλλησαν» οι νταλίκες
        ΠΟΛΙΤΗΣ: Επαναβεβαίωση της δέσμευσης
        ΠΡΟΟΔΟΣ: Βαθύτατος συμβολισμός και ωραία χειρονομία
        CHIOSNEWS.COM: Σεισμικός κίνδυνος και μέτρα αντιμετώπισης, ημερίδα στο Γ.ΚΑΛΟΥΤΑΣ
 
     Εκ των Έσω
     Σεξιστικό
     «…Κώστα Παντελάρα που κάνεις το γενικό κουμάντο στην Αθήνα, σήμερα σου έχω ένα «Καϊνάρι» από Θεσσαλονίκη μεριά. Το αστέρι που βλέπετε στη φωτογραφία λέγεται Φρόσω Κάνουλα και παίζει στον ΠΑΟΚ. Φέρε το αστέρι στη Χίο, να γίνεται κόλαση κάθε Κυριακή στο κλειστό, να έρχονται να βλέπουν το μανεκέν…
   («παγκίτης» ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ Χίου της Αλήθειας)


     Ικανοποίηση…
    «Με γεμάτη ατζέντα από τα τοπικά ζητήματα και χωρίς διάθεση να αφήσει αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με τις υποχρεώσεις του υπ. Μεταφορών στο Νομό, ολοκληρώθηκε η πολυπόθητη επίσκεψη του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη ικανοποιώντας στο μεγαλύτερο τμήμα της τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί…».
     (ΠΟΛΙΤΗΣ)

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 14/5/2008 (dimokratiki.org)
επιμέλεια: Θοδωρής Πυλιώτης