Αρχική Νέα Τοπικά Εισήγηση Προέδρου Ενωσης Συνταξιούχων Ναυτικών υπέρ της παραμονής στην Επιτροπή Αγώνα για...

Εισήγηση Προέδρου Ενωσης Συνταξιούχων Ναυτικών υπέρ της παραμονής στην Επιτροπή Αγώνα για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

6

 ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΧΙΟΥ


Ανακοίνωση


Στις 5 Μάη 2008 συνήλθε το Δ.Σ. της Ένωσης μας για να συζητήσει  την πρόταση του προέδρου  (Νίκου Γιόμελου) για παραμονή των συνταξιούχων  ΝΑΤ  στην Συντονιστική Επιτροπή  Αγώνα για τις Ακτοπλοϊκές  Συγκοινωνίες.
Κατά την τελευταία συνεδρίαση  της Επιτροπής Αγώνα, όπου συζητήθηκε το θέμα της κινητοποίησης για την κατάληψή του στον καταπέλτη  του νήσος Χίος , ο πρόεδρος του Σωματείου  μας, ως εκπρόσωπος των συντ/χων  ΝΑΤ έθεσε θέμα παραμονής  μας στην Συντονιστική  Επιτροπή Αγώνα, θέμα για το οποίο θα έπαιρνε απόφαση το Διοικητικό μας Συμβούλιο.

Ο πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα είπε τα εξής:
Υπάρχουν δύο πάρα πολύ σοβαροί λόγοι, οι οποίοι πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη στην όποια απόφαση πάρουμε.
Ο πρώτος λόγος είναι ότι θα χρειασθούν σκληροί αγώνες για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας, σε φθηνές, σύγχρονες και τακτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, για να μην είμαστε συνέχεια όμηροι των κερδοσκοπικών ορέξεων της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ), οι οποίοι ζητούν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους χωρίς καμία παρέμβαση της πολιτείας και να διαμορφώνουν ανεξέλεγκτα δρομολόγια, τιμές εισιτηρίων και ναύλων. Αν και η κυβερνητική πολιτική είναι προκλητικά φιλοεφοπλιστική, τα φαινόμενα ασυδοσίας των ακτοπλόων, άρχισαν να ανησυχούν τον ΥΕΝΑΝΠ και επίσης έστω και αργά άρχισε να κινείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Ο δεύτερος εξίσου πολύ σοβαρός λόγος που άρχισε να ανησυχεί όλους μας, ενώ άρχισαν και κινητοποιήσεις, είναι η αχαλίνωτη ακρίβεια της αγοράς. Οι αυξήσεις στις τιμές όλων των ειδών και ιδιαίτερα στα είδη πλατειάς καταναλώσεως είναι καθημερινές και ο εφιάλτης της πείνας να απειλεί άμεσα χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους. Επειδή αυτή η κατάσταση δείχνει να χειροτερεύει, όχι μόνο θα δυσκολεύει, αλλά και θα απειλεί ανθρώπους με μεσαία εισοδήματα.
Γι’αυτούς τους λόγους προτείνει να παραμείνουμε στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τις Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες, αφού θα χρειαστούν συντονισμένοι και μαζικοί αγώνες για να αποκρούσουμε τη μεγάλη επίθεση ακρίβειας που μαστίζει την πλειοψηφία συνταξιούχων και εργαζομένων.

Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΟ Πρόεδρος