Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις @νθότυπος: Το μήνυμα της «μάνας της χρονιάς», επιμέλεια Θ. Πυλιώτης, 15/5/2008

@νθότυπος: Το μήνυμα της «μάνας της χρονιάς», επιμέλεια Θ. Πυλιώτης, 15/5/2008

17

      @νθότυπος
     Το μήνυμα της «μάνας της χρονιάς»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Πυλιώτης

     
     «Το βραβείο αυτό θα ήθελα να το αφιερώσω στη γνωστή- άγνωστη μάνα που έχει ένα παιδί με αναπηρία, οποιαδήποτε αναπηρία, και ανεβαίνει μαζί με μένα τον ίδιο γολγοθά», τόνισε η Ευαγγελία Χαβιάρα -Κοκκινάκη, παραλαμβάνοντας το βραβείο της «Χιώτισσας Μητέρας της χρονιάς» από το Νομάρχη Πολύδωρο Λαμπρινούδη.
     Μεταφέροντας τα λόγια της κας Χαβιάρα η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ, σημειώνει αυτό που τόνισε στους πολιτικούς: «Σας έχω βαρεθεί όλους, ανεξαρτήτως κόμματος, θέλουμε έργο, όχι υποσχέσεις. Μην τάζετε και ξετάζετε μετά τις εκλογές. Αν είναι να κάνετε κάτι κάντε το».
     Και πραγματικά αυτή είναι η αλήθεια.
     Κάντε το!
    
     Για παράδειγμα στη Χίο έχουμε ένα οικοτροφείο. Στόχος όπως μας έλεγαν τότε οι πρωτεργάτισσες μάνες που έτρεχαν για να βρουν χώρο στέγασης, να το κάνουν κυψέλη πολιτισμού, μόρφωσης και εναλλακτικών λύσεων εκπαίδευσης για τα παιδιά τους.
     Φοβόμαστε ότι λόγω και της πενιχρής χρηματοδότησης από την πολιτεία ότι δεν μπορούν να κάνουν αυτά που ονειρεύτηκαν, όπως και η Ευαγγελία Χαβιάρα.
     Αν πράγματι όμως οι πολιτικοί μας κατανόησαν τα λόγια της τότε οφείλουν να στηρίξουν το οικοτροφείο το οποίο γιατί όχι να αποτελέσει πρότυπο σχολής. Οφείλουν στη Νομαρχία, να ενεργοποιήσουν άμεσα το νομαρχιακό οργανισμό Στήριξης Ατόμων με Αναπηρίες (και όχι μόνο σε επίπεδο εκδηλώσεων). Οφείλουν στους Δήμους να περάσουν στην πρακτική βοήθεια μέσω των Δημοτικών Οργανισμών Πρόνοιας.
     Έτσι για να πιάσει τόπο το βραβείο της Κυριακής και τα λόγια της άξιας Ευαγγελίας Χαβιάρα.
    
    
          ΤΙΤΛΟΙ (14/5/2008)
          ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ: Ζωή στην άσφαλτο
          ΑΛΗΘΕΙΑ: «Σας βαρέθηκα όλους»
          ΠΟΛΙΤΗΣ: Τάση 3 Δήμων
          ΠΡΟΟΔΟΣ: Δυο προτάσεις
          CHIOSNEWS.COM: «Μαγκιά σου είναι να φοράς ΚΡΑΝΟΣ»
      
     Εκ των Έσω
     Χωρίς βενζίνη               
      «Ακούω και διαβάζω όλο και πιο συχνά τελευταία, διάφορες αναφορές σε σύγχρονες μορφές εξάρτησης (διαδίκτυο, εργασιομανία κτλ.). Μεταξύ αστείου και σοβαρού, θα πρόσθετα και μία ακόμη, τη «βενζινο-εξάρτηση» ή αλλιώς «εξάρτηση του γεμάτου ρεζερβουάρ…».
     (Καίτη Σαρρή, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ)
     Αγία Κυδιάντα
     «…στις ατέλειωτές μας συζητήσεις, σ.σ. με το Μιχάλη Καριάμη στο ίδιο πλοίο συνάδελφοι, μου μίλησε πολλές φορές για την ιδιαίτερη πατρίδα του, το εγκαταλελειμμένο χωριό του, την Αγία Κυδιάντα… Από τότε μέσα στο μυαλό του την είχε αγιοποιήσει και σαν τοπίο και σαν τόπο μνήμης και μαρτυρίου…».
     (Μανώλης Φύσσας, ΑΛΗΘΕΙΑ)

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 15/5/2008 (dimokratiki.org)