Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Γιάννης Κοσμίδης για την επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών

Γιάννης Κοσμίδης για την επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών

9


Μετά την επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωνσταντίνου Χατζηδάκη στο νομό της Χίου ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Κοσμίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη στη Χίο υπήρξε γόνιμη και αποδοτική. Κι αυτό, γιατί οι θέσεις του για τα θέματα που απασχολούν το νομό μας ήταν σαφείς και ρεαλιστικές, χωρίς αοριστίες και υποσχέσεις που δεν αναμένεται να πραγματοποιηθούν.


Το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα του ΚΤΕΛ αλλά και η συμβολή του στην επίλυσή τους είναι δεδομένη. Αυτό το γνωρίζουν καλά και μπορούν να το επιβεβαιώσουν τα μέλη και οι διοικήσεις των ΚΤΕΛ στη Χίο.


Για την αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη έχουν δοθεί απαντήσεις και στη Βουλή και στο Τύπο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να δρομολογηθούν λύσεις είναι η λήξη της σύμβασης Δημόσιας Υπηρεσίας (Φεβρουάριος 2009) και η ύπαρξη ενδιαφέροντος από άλλες αεροπορικές εταιρίες.


Όσον αφορά δε το θέμα της δημιουργίας και στη Χίο ενός σύγχρονου και  λειτουργικού αεροδρομίου, υπήρξε δέσμευση του Υπουργού Μεταφορών ειλικρινής, ρεαλιστική και στα πλαίσια της νομιμότητας. Γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση δίνει άμεση προτεραιότητα στην κατασκευή σύγχρονου αερολιμένα στο νομό. Αυτό εντάσσεται στη συνολική κυβερνητική πολιτική της, η οποία περιλαμβάνει καίριες παρεμβάσεις για ολοκληρωμένη ανάπτυξη με μια σειρά έργων που αλλάζουν το τοπίο και εξαλείφουν τις περιφερειακές ανισότητες και στο νομό της Χίου (φράγματα, αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια, νοσοκομείο).


Πιθανόν η προσέγγιση των προβλημάτων εκ μέρους του κ. Υπουργού με τρόπο σύγχρονο, ειλικρινή και δημιουργικό να ενοχλεί κάποιες πλευρές. Το σίγουρο είναι ότι για τη λύση των προβλημάτων δεν αρκεί η έκφραση μόνον πολιτικής βούλησης. Άλλωστε, εδώ και αρκετά χρόνια για όλα τα ανεπίλυτα προβλήματα του τόπου μας η πολιτική βούληση είχε εκφραστεί απλόχερα…


  
 Από το Γραφείο Τύπου


του Βουλευτή Χίου Γιάννη Κοσμίδη