Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Συμπαράσταση στον αγώνα του ΤΕΕ

Συμπαράσταση στον αγώνα του ΤΕΕ

30


{fnc titlos}  Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι επιτέλους να βρεθεί λύση για τη μεταστέγαση του σχολείου, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης είναι οι μαθητές στο 1ο ΤΕΕ Χίου.
Σήμερα συνεχίζουν για τέταρτη μέρα την κατάληψη. Στις 9.00 το πρωί σε συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση του σχολείου. Το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιήσουν και νέα πορεία που πιθανόν να έχει κατάληξη το κτιριακό συγκρότημα του ΟΑΕΔ στο Κοντάρι αφού αυτή τη στιγμή φαίνεται ως η μόνη λύση για την επίλυση του προβλήματος.
Εν τω μεταξύ στην πορεία που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης πέρα από τη συμπαράσταση των γονέων και καθηγητών είχαν τη συμπαράσταση και των συμμαθητών από το ΤΕΕ Βροντάδου (κατέβηκαν με δικό τους πανό). Επίσης ανακοίνωση έβγαλαν και οι καθηγητές όπως και η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.


Εχουν «χρώμα» τα προβλήματα
«Πέντε χρόνια τώρα οι μαθητές των ΤΕΕ αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση σαν δεύτερης κατηγορίας μαθητές. Ειδικότητες εμφανίζονται και εξαφανίζονται ως δια μαγείας, βιβλία που πότε υπάρχουν και πότε όχι, εργαστηριακή υποδομή… ίσα που να βρίσκεται ελλείψεις καθηγητών. Φέτος, συνεχίσει η ΚΝΕ στην ανακοίνωσή της, το ποτήρι ξεχείλισε τόσο με το νεκροταφείο που ονομάζεται 1ο ΤΕΕ, όσο και με το νέο σχολικό κανονισμό που πάει να πνίξει ακόμα περισσότερο τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα».
«Απαιτούμε, σημειώνεται, άμεση μεταστέγαση των μαθητών του 1ου ΤΕΕ στα κτίρια του ΟΑΕΔ στο Κοντάρι. Ειδικότητες με μέλλον και όχι μιας χρήσης. Εργαστήρια εξοπλισμένα με τις νέες τεχνικές και όλα τα εργαλεία και τα υλικά δωρεάν. Επαγγελματικά δικαιώματα αντάξια του χρόνου που αφιερώνουν. Δουλειά με δικαιώματα για όλους. Δημοκρατία στα σχολεία και μη εφαρμογή του νέου σχολικού κανονισμού. Οι ένοχοι και οι αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα έχουν πολιτικό «χρώμα» και ταυτότητα, γι’ αυτό οι νέοι δεν μπορούν να στέκονται αποστασιοποιημένοι από την πολιτική!», καταλήγει η ανακοίνωση της Κομμουνισιτκής Νεολαίας Ελλάδας.


Διαμαρτυρία καθηγητών
Με διαμαρτυρία τους εξάλλου προς τον Πρωθυπουργό, Υπουργό Παιδείας αλλά και όλα τα πολιτικά πρόσωπα του νομού οι καθηγητές του 1ου ΤΕΕ αφού αναφέρονται στις υποσχέσεις προφορικές και έγγραφες που έχουν λάβει μέχρι σήμερα, διαμαρτύρονται «εντονότατα για την ολιγωρία και την αδιαφορία των κάθε φύσεως αρμοδίων και καλούν για τελευταία φορά να επιληφθούν ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα». Τονίζοντας ότι σε περίπτωση που η διαμαρτυρία τους καταλήξει «εις ώτα μη ακουόντων» είναι διατεθειμένοι να καταφύγουν σε δραστικότερα μέτρα και προτείνουν τη μεταστέγαση στο κτίριο ΚΕΤΕΚ του ΟΑΕΔ παράλληλα με την άμεση έναρξη της εργολαβίας η οποία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝησιωτικά επιμελητήρια, επόμενη συνάντηση στη Χίο
Επόμενο άρθροΣτη Βουλή το 1ο ΤΕΕ