Αρχική Νέα Τοπικά Στήνουν ακτοπλοΐα Σαββατοκύριακου!

Στήνουν ακτοπλοΐα Σαββατοκύριακου!

8

 Οι πλοιοκτήτες διαμηνύουν ότι θα κόψουν τα ασύμφορα- λόγω κόστους καυσίμων- δρομολόγια 

 Στον αέρα βρίσκεται ο ακτοπλοϊκός σχεδιασμός του φετινού καλοκαιριού. Οι πλοιοκτήτες διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι επανεξετάζουν τα πλάνα τους και σκέφτονται πολύ σοβαρά να κόψουν τα ασύμφορα- λόγω υψηλού κόστους καυσίμων- δρομολόγια.
Μάλιστα, πηγές των ακτοπλοϊκών εταιρειών προειδοποιούν ότι προσανατολίζονται προς μια ακτοπλοΐα του… Σαββατοκύριακου. Τις ημέρες αυτές τα ταχύπλοα θα μεταφέρουν – με ακριβό εισιτήριο- τους επιβάτες κυρίως στους προορισμούς που θεωρούνται φιλέτα, ενώ από Δευτέρα έως Παρασκευή η συγκοινωνία θα γίνεται με τα συμβατικά, μεγάλης ηλικίας πλοία.


Σε αδιέξοδο
Οι πλοιοκτήτες δηλώνουν ότι η κούρσα του πετρελαίου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο μέσος Έλληνας δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να κάνει πολλά ταξίδια μέσα στο καλοκαίρι, όπως συνέβαινε πριν από λίγα χρόνια, τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.
Μάλιστα σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν μέλη του προεδρείου της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γ. Βουλγαράκη, του εξέθεσαν την «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση που αντιμετωπίζουν λόγω των υπερβολικών αυξήσεων των τιμών των ναυτιλιακών καυσίμων σε σχέση με τις τιμές της αντίστοιχης περυσινής περιόδου».
«Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αποτελούν τον μόνο κλάδο όπου το κόστος καυσίμου αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του συνολικού λειτουργικού κόστους», λέει στα «ΝΕΑ» ο πλοιοκτήτης κ. Γεράσιμος Αγούδημος.
Οι εφοπλιστές επιμένουν ότι ο «μαύρος χρυσός» αποτελεί δυσβάσταχτο βάρος γι΄ αυτούς και παραθέτουν και στοιχεία: Το 2004 κόστιζε για τα συμβατικά πλοία 148,72 ευρώ ο τόνος και τον Μάιο του 2008 έφτασε τα 402,11 ευρώ, ενώ για τα ταχύπλοα τύπου Ηighspeed- που χρησιμοποιούν πολύ πιο ακριβό και καλύτερης ποιότητας καύσιμο- το 2006 κόστιζε 470 ευρώ ο τόνος και σήμερα 769,86 ευρώ. «Είναι φανερό ότι αυτά τα πλοία, με πληρότητες μικρότερες του 60%, όπως συμβαίνει τις καθημερινές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, δεν μπορούν να σταθούν», λένε. Προσθέτουν δε ότι εκτινάχθηκαν στα ύψη σε σχέση με πέρυσι οι τιμές στα λιπαντέλαια και τα ανταλλακτικά.


Λιγότερο από δίμηνο
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 100% των πλοίων και των δρομολογίων θα είναι διαθέσιμα στους επιβάτες για διάστημα μικρότερο του διμήνου και πάντως μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Ταυτόχρονα θα κοπούν ή θα περιοριστούν τα διπλά δρομολόγια των ταχύπλοων- κατά πάσα πιθανότητα όλο το καλοκαίρι. «Ορισμένα από τα καινούργια πλοία που κυκλοφορούν στις ελληνικές θάλασσες είναι υπερσύγχρονα. Είναι πολύ πιο συμφέρον να τα ενοικιάσεις σε άλλες διαδρομές της Ευρώπης, παρά να τα χρησιμοποιήσεις στο Αιγαίο», υποστηρίζουν οι ακτοπλόοι.


Ανησυχία για εργαζόμενους και στα νησιά


«ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ αυτή η αβεβαιότητα στο ζήτημα των δρομολογίων, θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή, τουλάχιστον για τα μικρότερα νησιά. Οι καλοκαιρινοί επισκέπτες, Έλληνες οικογενειάρχες αλλά και οι ξένοι, δεν προγραμματίζουν διακοπές εάν δεν γνωρίζουν επ΄ ακριβώς τα δρομολόγια», αναφέρει ο τουριστικός πράκτορας κ. Γιάννης Δημουλάκος. Ανησυχία επικρατεί και στις τάξεις των ναυτικών, αφού μείωση των δρομολογίων σημαίνει και μείωση του αριθμού των εργαζόμενων από Ιούνιο μέχρι και Οκτώβριο.
Οι ακτοπλόοι ζήτησαν από τον κ. Βουλγαράκη να προωθήσει άμεσα την κατάργηση των μη ανταποδοτικών υπέρ τρίτων κρατήσεων που επιβαρύνουν το ακτοπλοϊκό εισιτήριο. Το υπουργείο από τη δική του πλευρά θεωρεί ότι οι πληροφορίες από τους ακτοπλόους αποτελούν απλώς έναν τρόπο πίεσης για μεγαλύτερες αυξήσεις στους ναύλους.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΑ ΝΕΑ, 15/5/2008

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Μανωλάς xmanolas@dolnet.gr