Αρχική Πολιτισμός Οι “Μπαμπάδες με Ρούμι” στο Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Ντενιζλί Τουρκίας

Οι “Μπαμπάδες με Ρούμι” στο Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Ντενιζλί Τουρκίας

8

 


      Η Θεατρική Ομάδα Χίου με την επιτυχημένη της παραγωγή “ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ” σε σκηνοθεσία Ανδρέα Παπασταμάτη, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Τουρκία και στην Ικαρία. Συγκεκριμένα:
      Το διάστημα 22 – 25 Μαΐου 2008 θα λάβει μέρος στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνει ο Δήμος Ντενιζλί στην ομώνυμη πόλη. Πρόκειται για ένα θεσμό που έχει γίνει παράδοση από το 1984, έχοντας ως στόχο να φέρει σε επαφή ανθρώπους με διαφορετική νοοτροπία, κουλτούρα και τρόπο ζωής, με κοινή όμως την αγάπη και το ενδιαφέρον για την τέχνη του θεάτρου. Τη φετινή χρονιά έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή 6 θεατρικών σχημάτων από 4 χώρες. Η Θεατρική Ομάδα Χίου, για την οποία αποτελεί μεγάλη τιμή η συμμετοχή της στο συγκεκριμένο θεσμό, ταξιδεύει με τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου ενώ την αποστολή συνοδεύει ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
      Μία εβδομάδα σχεδόν αργότερα (1 και 2 Ιουνίου 2008) στα πλαίσια του προγράμματος «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ» το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η  Θεατρική Ομάδα Χίου θα δώσει 2 παραστάσεις στην Ικαρία και συγκεκριμένα στους Δήμους Ευδήλου και Ραχών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου έχει στόχο την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων στα μικρά νησιά του Αιγαίου των οποίων οι κάτοικοι δεν έχουν συχνά τη δυνατότητα πρόσβασης σε καλλιτεχνικά θεάματα. Πέρυσι η Θεατρική Ομάδα Χίου είχε λάβει μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με το έργο “Η ΔΡΑΚΑΙΝΑ” το οποίο παρουσίασε στα Ψαρά. 
      Παράλληλα με τις παραπάνω δράσεις συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι πρόβες και η προετοιμασία του καινούριου έργου της Ομάδας με τίτλο “Ο ΟΡΚΟΣ” σε σκηνοθεσία Μπάμπη Σαχτούρη. Το έργο αυτό που αποτελεί διασκευή που βασίζεται στο γνωστό δημοτικό τραγούδι «του νεκρού αδερφού», θα παρουσιαστεί στο τέλος Ιουνίου στα Μαστιχοχώρια και φιλοδοξία της Θεατρικής Ομάδας Χίου είναι οι παραστάσεις του έργου να ενταχθούν στο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ «Τέχνη στη γη της Μαστίχας» που διοργανώνεται από τη ΔΑΕΧ.