Αρχική Green Life Διαδρομές 4η Γιορτή Αγροτουρισμού – Χίος 2008, 1- 6 Αυγούστου

4η Γιορτή Αγροτουρισμού – Χίος 2008, 1- 6 Αυγούστου

33

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


4η Γιορτή Αγροτουρισμού – Χίος 2008
« Πανόραμα Γεύσεων και Πολιτισμού »


Δημοτικός Κήπος Χίου, 1 με 6 Αυγούστου 2008
Ωράριο Λειτουργίας: 19.00 – 22.30Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου διοργανώνει υπό την αιγίδα της Αγροτουριστικής Α.Ε.  για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τη «Γιορτή Αγροτουρισμού Χίου», το διάστημα από 1 έως 6 Αυγούστου 2007. Η εκδήλωση έχει πλέον καθιερωθεί ως πανηγύρι ποιότητας και αποτελεί πλέον θεσμό στην καλοκαιρινή ζωή του τόπου, λόγω της μεγάλης συμμετοχής των εκθετών και της μαζικής προσέλευσης  κοινού στο Δημοτικό κήπο της Χίου (ενδεικτικά αναφέρεται ότι η περσινή προσέλευση έφτασε τους 20.000 επισκέπτες). 


Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι τοπικοί παραγωγοί, οι συνεταιρισμοί καθώς και οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι διάφοροι φορείς όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του νομού.


 Κατηγορίες προϊόντων που θα εκτεθούν:


* Τρόφιμα & Ποτά
Μαστίχα και Προϊόντα Μαστίχας, Αλκοολούχα ποτά, Αποξηραμένοι καρποί (σύκα, ξηροί καρποί), Παστέλια, Αρτοποιήματα, Γλυκά, Βότανα, Αρωματικά Φυτά, Μπαχαρικά, Τουρσιά, Γαλακτοκομικά προϊόντα & Παγωτά, Γλυκά Κουταλιού, Μέλι, Μαρμέλαδες, Λουκούμια, Ζαχαρώδη, Ελαιόλαδο, Ελιές, Εσπεριδοειδή, Χυμοί, Ηδύποτα, Ζυμαρικά, Τραχανάς, Οπωροκηπευτικά, Προϊόντα Βιολογικής Καλλιέργειας Συσκευασμένα, Παραδοσιακά Εδέσματα, Μαγειρεμένες Τοπικές Συνταγές, Προϊόντα Ιχθυοκαλλιέργειας Τυποποιημένα κλπ


* Φυτώρια, Ανθοκομία
Σπόροι προς καλλιέργεια, Φυτά και άνθη νωπά, αποξηραμένα κλπ


* Είδη λαϊκής τέχνης


Αγιογραφία, Γλυπτά, Ξυλόγλυπτα, Κεραμικά, Αγγειοπλαστικά, Κοσμήματα Χειροποίητα, Κεντήματα, Υφαντά, Εργόχειρα, Παραδοσιακά Χαλιά, Παραδοσιακά Μουσικά Όργανα, Χειροποίητες Κούκλες, Φορεσιές, Κεριά, Κοχύλια, Καραβάκια, Γκραβούρες, Άλλα είδη λαϊκής τέχνης


* Καλλυντικά
Καλλυντικά προερχόμενα από μαστίχα και άλλα φυσικά προϊόντα της χιακής γης, Σαπούνια, Αρώματα, Προϊόντα Ομορφιάς κλπ

* Εκδόσεις
Χιακές Εκδόσεις, Τουριστικοί Οδηγοί, Χάρτες, Συνταγές, Φύση κλπ

* Ζωγραφική / Φωτογραφία
Χιώτες Ζωγράφοι – Φωτογράφοι, εικόνες και παραστάσεις της Χίου


* Υπηρεσίες
Παραδοσιακά και Αγροτουριστικά Καταλύματα, Εστιατόρια – Παραδοσιακές Ταβέρνες, Καταδύσεις, Μουσεία λαογραφικά και ναυτικά, Μοναστήρια, Βιβλιοθήκες, Μονοπάτια, Πολιτιστικές Διαδρομές, Ορχιδέες, Άλλες δραστηριότητες.

Εκτός από την έκθεση και την πώληση των διάφορων προϊόντων η εκδήλωση θα πλαισιωθεί και από μια σειρά καλλιτεχνικών και άλλων εκδηλώσεων σχετικών με την τοπική τέχνη και παράδοση, την ανάπτυξη του αγροτουρισμού, την υγιεινή διατροφή, τη γαστρονομία και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.


Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό, καθώς λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί θα πρέπει να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα περίπτερα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα παραλαμβάνονται το αργότερο μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2008 από την υπηρεσία μας στην παρακάτω διεύθυνση:


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΙΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 16, 82100 ΧΙΟΣ,
ΤΗΛ: 22710 40534, FAX: 22710 43254, Ε-mail: chiotour@otenet.gr


Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για την συμμετοχή,
 μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία μας.