Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Συνάντηση του Βουλευτή Χίου Γιάννη Κοσμίδη με το προεδρείο της ΕΛΜΕ

Συνάντηση του Βουλευτή Χίου Γιάννη Κοσμίδη με το προεδρείο της ΕΛΜΕ

10

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση του Βουλευτή Χίου Γιάννη Κοσμίδη με το προεδρείο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ).
Κατά την διάρκεια της συνάντησης με την ΕΛΜΕ συζητήθηκε κυρίως κτιριακό πρόβλημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χίου.
Ειδικότερα, ετέθη το θέμα της ανέγερσης του Σχολικού Συγκροτήματος της Τεχνικής Εκπαίδευσης στο οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το Νοσοκομείο Χίου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου (Σ.σ. στις 19/5 έγινε και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης).

Για το ζήτημα αυτό συμφωνήθηκε ότι είναι επιτακτή η επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκπόνηση των μελετών και την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων.
Για τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν κτιριακά προβλήματα (ΕΠΑΛ Βροντάδου, Λύκειο Καλαμωτής, Λύκειο Βορείου Συνοικιών κτλ) έγινε ανταλλαγή απόψεων και διαπιστώθηκε ότι αν και έχουν δρομολογηθεί κάποιες λύσεις πρέπει να ενταθούν η προσπάθεια για την εξεύρεση πόρων, ώστε να υλοποιηθούν τα απαραίτητα έργα.

Ακόμη πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για την συνεχιζόμενη εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε η δημιουργία Επιμορφωτικού Κέντρου στη Χίου με πιστοποιημένους επιμορφωτές, ώστε το επίπεδο περαιτέρω εκπαίδευσης να είναι υψηλό.