Αρχική Νέα Τοπικά Φως από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για το ελικοδρόμιο Οινουσσών, και άλλα...

Φως από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για το ελικοδρόμιο Οινουσσών, και άλλα 13 νησιωτικά ελικοδρόμια

7

 

Το υπουργείο Μεταφορών και η ΥΠΑ χαρακτήρισαν αρμόδιο το Δήμο Οινουσσών για τα θέματα της συντήρησης του ελικοδρομίου, απαντώντας τον περασμένο μήνα σε ερώτηση της Ελπίδας Τσουρή, ευτυχώς όμως δεν έχει την ίδια αντίληψη το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
     Οι Οινούσσες, καθώς και 13 ακόμα νησιωτικά ελικοδρόμια, θα δεχθούν μικτό κλιμάκιο ειδικών, από την πολεμική αεροπορία και την ΥΠΑ ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα.
     Την περασμένη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Πλακιωτάκη σύσκεψη επιτροπής που αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α) και της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α) αναφορικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων ελικοδρομίων σε όλη την Επικράτεια.
     Προτεραιότητα της σχηματηθείσας επιτροπής είναι η άμεση επίσκεψη κλιμακίου της Π.Α και Υ.Π.Α αρχικά σε ελικοδρόμια του Αιγαίου, όπου θα διαπιστώσουν από κοντά τα καταγραφέντα προβλήματα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Εσωτερικών να αντιμετωπιστούν άμεσα οι όποιες δυσλειτουργίες.
     Η πρώτη επίσκεψη του κλιμακίου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στα ελικοδρόμια των Κυκλάδων (Ηρακλειά,  Σχοινούσα,  Αντίπαρο και Ιο), ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε Οθωνούς και Ερεικούσα του Νομού Κέρκυρας, σε Αρκούς στο Νομό Δωδεκανήσου, στα Αντικύθηρα του Νομού Πειραιά, στις Οινούσσες του Νομού Χίου (μέχρι δηλαδή τις αρχές Ιουνίου), στη Σαμοθράκη του Νομού Έβρου, στη Γαύδο και την Αγία Ρούμελη του Νομού Χανίων και στις Ράχες Ικαρίας.
     Στόχος είναι τα αναφερθέντα 14 ελικοδρόμια να αναβαθμιστούν άμεσα και στη συνέχεια να αδειοδοτηθούν από το Υπουργείο Μεταφορών και την Υ.Π.Α. Σε δηλώσεις του ο κ. Πλακιωτάκης επισήμανε ότι «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα μου έθεσα ως βασική προτεραιότητα την αναβάθμιση των ελικοδρομίων σε όλη την Επικράτεια. Άλλωστε η Πολεμική Αεροπορία αποτελεί βασικό χρήστη τους και για αυτό το λόγο αναλάβαμε ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διαδραματίσουμε  συντονιστικό ρόλο ανάμεσα στους συναρμόδιους φορείς. Μόνο το 2007 είχαμε 1365 αεροδιακομιδές, αλλά δεν πρέπει να σώζονται ζωές βάζοντας σε κίνδυνο άλλες. Τα προβλήματα των ελικοδρομίων καταγράφηκαν σε πρώτη φάση και τώρα μέσω της Επιτροπής  προχωρούμε σταδιακά στην άμεση αντιμετώπισή τους».
     Να θυμίσουμε ότι στην περίπτωση των Οινουσσών πρόβλημα υπάρχει με το φωτισμό και εδώ και 3 χρόνια υπάρχει σχετική αλληλογραφία ΥΠΑ- Νομαρχίας χωρίς να έχει επιλυθεί το πρόβλημα.