Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπίδα Τσουρή: μας λένε να ξεχάσουμε το νέο λιμάνι…

Ελπίδα Τσουρή: μας λένε να ξεχάσουμε το νέο λιμάνι…

19

Δελτίο Τύπου


Χίος, 21 Μαΐου 2008«Ξεχάστε τη χρηματοδότηση κατασκευής του νέου λιμένα», απαντά, με τον πιο σαφή τρόπο, η Κυβέρνηση, σε σχετική Ερώτηση της βουλευτή Χίου, Ελπίδας Τσουρή.

Συγκεκριμένα:


1. Το ΥΠΕΧΩΔΕ πετάει το μπαλάκι στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ως αρμόδιο για την ιεράρχηση των λιμενικών έργων και, στη συνέχεια, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, συνολικού ύψους … 20 εκ ευρώ.


2. Το ΥΕΝ πετάει το μπαλάκι … στην κερκίδα, αφού αναγνωρίζει ότι το κόστος του έργου θα ξεπεράσει τα 80 εκ ευρώ – άρα, το σύνολο του ΕΣΠΑ στο Β. Αιγαίο δεν επαρκεί -, ουσιαστικά, παραπέμπει τη χρηματοδότησή του, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από το περίφημο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο, για το οποίο πανηγύριζε ο κ. Κεφαλογιάννης, αλλά, μέχρι σήμερα, είναι άφαντο!
Χρηματοδοτικό πρωτόκολλο σημαίνει, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δανεισμό και είναι προφανές ότι ένα λιμάνι, όπως αυτό της Χίου, δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια αξιολόγησης (βιωσιμότητα, απόδοση κεφαλαίων (!), τα οποία θέτει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα.


Μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια διακυβέρνησης από τη Ν.Δ., η Χίος παραμένει στα αζήτητα του Κυβερνητικού ενδιαφέροντος.Από το γραφείο τύπου της βουλευτή Ελπίδας Τσουρή