Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Σχολή πλοιάρχων Οινουσσών: Θα χρειαστεί παράταση σχολικού έτους για να προλάβουν την...

Σχολή πλοιάρχων Οινουσσών: Θα χρειαστεί παράταση σχολικού έτους για να προλάβουν την ύλη

13

 

 «Πιο μεγάλα είναι τα προβλήματα στη Σχολή πλοιάρχων Οινουσσών από όσα περιγράφεται στο δημοσίευμά σας στις 9 Μαΐου», μας τόνισαν αναγνώστες μας.
   Ο λόγος για τις ελλείψεις σε προσωπικό που μπορεί σύμφωνα με τις πληροφορίες μας να οδηγήσουν και σε χάσιμο χρονιάς για τους σπουδαστές ειδικά του 2ου και 3ου έτους που δεν διδάσκονται σειρά ναυτικών μαθημάτων.
   Συγκεκριμένα τον περασμένο Φεβρουάριο 2 ωρομίσθιοι από το εκπαιδευτικό προσωπικό σταμάτησαν για προσωπικούς λόγους.
   Έπρεπε όμως να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, μέσα από επαναπροκήρυξη των θέσεων με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η αντικατάστασή τους.
   Θεωρείται ζήτημα ημερών να πληρωθεί η μία τουλάχιστον θέση και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τη διδακτέα ύλη.
   Πιθανόν μας έλεγαν κύκλοι από τη Σχολή Πλοιάρχων να χρειαστεί μια μικρή παράταση στο σχολικό έτος, κάτι που έχει γίνει και σε παρελθόντα χρόνο.
   Την ιδιαιτερότητα όμως που έχουν περιοχές όπως οι Οινούσσες (που δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις με ωρομίσθιους ενώ είναι φανερή η αδυναμία προσέλκυσης εκπαιδευτικών από άλλες περιοχές λόγω των χαμηλών υποδοχών) πρέπει να την εξετάσει το αρμόδιο υπουργείο.
   Αν τι άλλο η Σχολή Πλοιάρχων Οινουσσών με αποφοίτους που είναι περιζήτητοι (αυτή την περίοδο 35 σπουδαστές είναι εν πλω κάνοντας το εκπαιδευτικό τους ταξίδι και άλλοι 115 φοιτούν στο νησί) χρειάζεται να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της.