Αρχική Πολιτισμός 18ο Διεθνές Συμπόσιο Ζωγραφικής στα Μεστά

18ο Διεθνές Συμπόσιο Ζωγραφικής στα Μεστά

4

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


H Ξενοδοχειακή Μονάδα Μεσαιωνικό Κάστρο Α.Ε. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσει στο κοινό της Χίου, ότι υπό την αιγίδα της πραγματοποιείται στα Μεστά της Χίου το 18ο Διεθνές Συμπόσιο Ζωγραφικής «Εντυπώσεις από την Ελλάδα».
Η προσέλευση  των καλλιτεχνών έγινε την Πέμπτη 15 Μαΐου και θα παραμείνουν ως φιλοξενούμενοι της μονάδας μας έως και την Κυριακή 1 Ιουνίου. Από το πρωι του Σαββάτου 31/5  τα έργα των ζωγράφων με θεματική το μεσαιωνικό χωριό και την περιβάλλουσα φύση του θα εκτεθούν στην κεντρική πλατεία των Μεστών.
Συμμετέχουν 11 ζωγράφοι από Ελλάδα, Πολωνία, Αυστρια  και Ρωσία, με πολλές κρατικές διακρίσεις για την ποιότητα της δουλειάς τους και με πολλές συμμετοχές σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στο ενεργητικό τους.
Το συμπόσιο διεξάγεται επί 18 συναπτά έτη σε διάφορα μέρη της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, από το Σουφλί ως την Κρήτη και από την Πελοπόννησο έως τη Σύρο και τη Σαντορίνη.
Κατά τη διάρκεια του συμποσίου οι καλλιτέχνες δημιουργούν εμπνεόμενοι από τον περιβάλλοντα χώρο, αποτυπώνοντας τα συναισθήματα που αυτός προκαλεί, συνδυασμένα με το ταλέντο και την ιδιοσυγκρασία τους.
Το γεγονός ότι αυτή η συνάντηση πραγματοποιείται για δευτερη φορά στη Χίο και μάλιστα στον πιο χαρακτηριστικό μεσαιωνικό κατοικημένο οικισμό του νησιού, προβάλει διεθνώς τον τόπο μας μέσω της τέχνης και των ανθρώπων που την υπηρετούν.
Σας προσκαλούμε όλους να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
Η  Ξενοδοχειακή Μονάδα  Μεσαιωνικό Κάστρο Α.Ε. με την ευκαιρία καθιστά γνωστό ότι θα ενισχύσει παντιοτρόπως και άλλες συναντήσεις οι οποίες θα αφορούν την τέχνη, την επιστήμη και τον πολιτισμό.