Αρχική Νέα Τοπικά Αντιδράσεις εργοληπτών προς ΔΕΥΑΧ για υποέργα Κόρης Γεφύρι

Αντιδράσεις εργοληπτών προς ΔΕΥΑΧ για υποέργα Κόρης Γεφύρι

9

 

 

Κατά πλειοψηφία  ενέκρινε το Δ.Σ της ΔΕΥΑΧ τη διαδικασία δημοπράτησης των έργων περιμετρική οδός, αντλιοστάσιο και αγωγό ύδρευσης στο Φράγμα Κόρης Γεφύρι.
Ο πρόεδρος  της ΔΕΥΑΧ Γιάννης Μουρούνας, υπερασπίστηκε τη νομιμότητα της απόφασης του ΣΥΔΗΝΟΧ περί κατεπείγουσας διαδικασίας, ενώ παρουσίασε  και την απόφαση της διαχειριστικής αρχής, που κρίνει την προτεινομένη διαδικασία  επιλογής αναδόχου σύννομη.
Όπως είπε ο ίδιος, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση  ξεκαθαρίστηκε  ο τρόπος δημοπράτησης  στην οποία θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΧ βάση της νόμιμης διαδικασίας.
Έντονη ήταν η αντίδραση και η παρουσία εργοληπτών που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τη διαδικασία δημοπράτησης, που προβλέπει κλειστό διαγωνισμό και όχι ανοικτές διαδικασίες, ενώ αμφισβήτησαν τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Ο πρόεδρος του συνδέσμου εργοληπτών Κώστας Χαλλιορής, μετάφερε την άποψη του συνδέσμου λέγοντας ότι «είμαστε αντίθετοι στη  διαδικασία κλειστού διαγωνισμού, ενώ ζήτησε να κατατεθούν η μελέτη έγκρισης του έργου από την ΤΥΔΚ καθώς και η ΜΠΕ»
Στην πρόθεση των εργοληπτών να προσβάλουν την απόφαση,  ο πρόεδρος της  ΔΕΥΑΧ, προέβαλε τον κίνδυνο να απενταχθεί το έργο και να χαθούν τα χρήματα, αν μέχρι το τέλος του 2008  δεν είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 23/5/2008 (dimokratiki.org)