Αρχική Νέα Τοπικά Νέο Π.Δ. αφήνει παράθυρο για μεταθέσεις λιμενικών

Νέο Π.Δ. αφήνει παράθυρο για μεταθέσεις λιμενικών

6

  Μία διάταξη στο νέο Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις-αποσπάσεις του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, αναιρεί τις θετικές ρυθμίσεις αφού δίνει τη δυνατότητα να γίνονται έκτακτες μεταθέσεις.
     Το θέμα αυτό απασχόλησε και το 8ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (9-11 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη), αφού δυο μέρες πριν την έναρξή του δόθηκε στη δημοσιότητα, από το Υπουργείο ΕΝΑΝΠ, το Σχέδιο του νέου Π.Δ. για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος.
     Σχετική ερώτηση κατέθεσε χθες προς τον υπουργό Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής η βουλευτής Ελπίδα Τσουρή.
     Η Χιώτισσα βουλευτής αφού επισημαίνει ότι το νέο Π.Δ. θα αντικαταστήσει το ισχύον Π.Δ.222/2005, το οποίο, με την κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων, αποτέλεσε εργαλείο χειραγώγησης και ομηρίας, κατάργησης της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στο Λιμενικό Σώμα.
      Παρότι στο συγκεκριμένο σχέδιο λαμβάνονται υπόψη τόσο οι υπηρεσιακές ανάγκες, που καθορίζονται με αντικειμενικά κριτήρια, όσο και οι κοινωνικές και οικογενειακές ανάγκες των στελεχών του Σώματος, με τη διάταξη του Άρθρου 12, παρ.1(ε), δίνεται η δυνατότητα να γίνονται έκτακτες μεταθέσεις χωρίς καμία διαδικασία. Πρόκειται για διάταξη, η οποία αναιρεί όλα τα θετικά στοιχεία διαφάνειας και αξιοκρατίας, που περιλαμβάνονται στο νέο Π.Δ., η οποία αφήνει μεγάλα περιθώρια για αυθαίρετες κρίσεις.
     Βάσει των παραπάνω, καταλήγει στην ερώτησή της η κα Τσουρή,:
     «Προτίθεται η Κυβέρνηση να προβεί στην εξάλειψη της συγκεκριμένης διάταξης από το προωθούμενο νέο Π.Δ.; Αν όχι, για ποιους λόγους; Αν ναι,, πότε πρόκειται να γίνει;».