Αρχική Νέα Τοπικά Επανόρθωση μελετών από Κτηματολόγιο Α.Ε., ζητά η Νομαρχία Χίου

Επανόρθωση μελετών από Κτηματολόγιο Α.Ε., ζητά η Νομαρχία Χίου

13


 

 “Με την παρούσα επανερχόμαστε στο σοβαρότατο ζήτημα που έχει προκύψει λόγω της σωρείας λαθών που περιέχονται στις μελέτες, οι οποίες εκπονήθηκαν για λογαριασμό της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.  σε περιοχές του νομού Χίου”, σημειώνει σε επιστολή του προς την εταιρεία ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης αφήνοντας ανοικτό και το θέμα των ένδικων μέσων.

Εκπρόσωποι της εταιρείας ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ παραβρέθηκαν σε σύσκεψη που συγκλήθηκε υπό το βάρος της πίεσης της τοπικής κοινωνίας, πολιτών και φορέων, στις 2/2/2008. Εκεί δεσμεύτηκαν ότι θα αποσταλεί κλιμάκιο μηχανικών και δικηγόρων στη Χίο, προκειμένου μέσα σε 40 ημέρες να επανεξεταστεί και να διορθωθεί το σύνολο των ακινήτων στις περιοχές για τις οποίες ισχύει το Κτηματολόγιο.


Παρόλα αυτά και ενώ έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο των 3,5 μηνών, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από την πλευρά σας για την τήρηση της πιο πάνω δέσμευσης και την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.


Κύριοι,
Οι πολίτες που έχουν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία εξαιτίας των λαθών που έγιναν από πλευράς σας έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν λόγω για εμπαιγμό. Θεωρούμε ότι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ενεργήσετε άμεσα προς την υλοποίηση των δεσμεύσεών σας, προκειμένου να αποκατασταθούν τα λάθη των αρχικών μελετών. Σε αντίθετη περίπτωση, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι αναγκασμένη να καταφύγει σε ένδικα μέσα, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.


Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ