Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις @νθότυπος: ΕΛΜΕ για ελέγχους τροχαίας, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης (27/5/2008)

@νθότυπος: ΕΛΜΕ για ελέγχους τροχαίας, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης (27/5/2008)

9

      @νθότυπος

Επιμέλεια: Θοδωρής Πυλιώτης   
  
– ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ γιατί η ΕΛΜΕ δεν έδωσε το έγγραφο διαμαρτυρίας προς το Τμήμα Τροχαίας στον τοπικό τύπο, σχετικά με τη «μεταφορά σταθμευμένων μαθητών έξω από σχολικούς χώρους», το οποίο και αποτέλεσε αφορμή για το χθεσινό πρώτο θέμα του ΠΟΛΙΤΗ.
     Εμείς ως «Δ» είχαμε προτείνει να γίνουν ενημερώσεις με πρωτοβουλία του συλλόγου εκπαιδευτικών και της τροχαίας στις τάξεις, μετά το τραγικό δυστύχημα στις αρχές Μαΐου.
     Πιστεύουμε όμως ότι έχει δίκιο η ΕΛΜΕ να χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την εμμονή των αστυνομικών οργάνων να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου για περαιτέρω έλεγχο».
    
– ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ το μπράβο των δημοσιογραφικών παρασκηνίων της ΑΛΗΘΕΙΑΣ στη Γνώμη της Χίου για το ότι δημοσιεύει δωρεάν τις δωρεές στο Γηροκομείο Χίου.
     Να σημειώσουμε ότι γενικά ο τοπικός τύπος δωρεάν δημοσιεύει ότι αφορά συλλόγους. Τουλάχιστον αυτό πράττει η «Δ».
    
– ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον έχει ο προβληματισμός για το αν είναι ίδιο πράγμα η αγωγή πολιτών ακόμα και αιρετών κατά εφημερίδων και γενικότερα ΜΜΕ και αν είναι το ίδιο η αγωγή γνωστού επιχειρηματία κατά δύο πολιτικών προσώπων. Νομίζουμε ότι είναι τελείως άλλο πράγμα.
 Ότι δεν είναι δυνατόν να καλείται ένα κόμμα να λογοδοτήσει μέσω αγωγής για τις πολιτικές του θέσεις. Άλλο βέβαια αν είναι επίσης απαράδεκτη η αγωγή κατά δημοσιευμάτων από τους «θιγόμενους».
    
– ΑΡΣΕΝΙΚΟ και όχι υδράργυρο εντοπίστηκε στο νερό της γεώτρησης Στενοχώνης του Δήμου Ιωνίας. Μέσα στο σχετικό δημοσίευμά μας, μία φορά μόνο έγινε λάθος και αναφερόταν ο υδράργυρος (ενώ από τον υπότιτλο μιλούσε για αρσενικό) ήταν όμως αρκετό για να αυξήσει την ανησυχία στους κατοίκους της Ιωνίας.
    
           ΤΙΤΛΟΙ (26/5/2008)
          ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ: Ηλιέλαιο- στιβάδα
          ΑΛΗΘΕΙΑ: «Ο θεός να βάλει το χέρι του»
          ΠΟΛΙΤΗΣ: Καθηγητές υπέρ ασυδοσίας
          ΠΡΟΟΔΟΣ: Εθνικό Κτηματολόγιο
          ΧΙΑΧΤΙΔΑ: Ανάπλαση Πλατείας ξεκινούν οι εργασίες
         
 
           Εκ των Έσω
Ανάπλαση
«…Η πλατεία Βουνακίου, όπως την γνωρίζουμε οι περισσότεροι, θα έχει άλλη εικόνα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Τα παλιά περίπτερα θα αντικατασταθούν από καινούργια, κάτι ανάλογο θα γίνει και με τα σταντ των φωτογράφων. Τα κάγκελα του Κήπου θα καθηλωθούν και κήπος και πλατεία θα γίνει ένας ενιαίος χώρος!».
(ΧΙΑΧΤΙΔΑ)

Με αφορμή παράπονα για κλειστή πόρτα την ημέρα Μουσείων
«… και καλά έκανε –ο καλλιτέχνης- και ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες. Εμείς όλοι πρέπει να μάθουμε, επιτέλους, κάποια στιγμή, ότι πρέπει να σεβόμαστε τους καλλιτέχνες και να είμαστε ακριβείς στην ώρα μας και όχι να πηγαίνουμε όποτε μας καπνίσει.
(του Δ. Φρεζούλη- ΑΛΗΘΕΙΑ)


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 27/5/2008