Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Ελπ. Τσουρή: Εισπράττονται τα πρόστιμα στις ακτοπλοϊκές;

Ερώτηση Ελπ. Τσουρή: Εισπράττονται τα πρόστιμα στις ακτοπλοϊκές;

10

   Πρόστιμα επιβληθήκαν, χρήματα εισπραχθήκαν;
   Την ερώτηση αυτή καταθέτει στον Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η βουλευτής Ελπίδα Τσουρή.
   Ο λόγος για τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στις ναυτιλιακές εταιρείες για τις καθυστερήσεις δρομολογίων και μη ενημέρωση του επιβατικού κοινού το καλοκαίρι του 2005.
   Τότε μετά τις συνεχείς βλάβες των πλοίων και τις πολύωρες καθυστερήσεις, το υπουργείο είχε  ανακοινώσει τον τριπλασιασμό του ύψους του προστίμου για τη μη έγκαιρη ενημέρωση του επιβατικού κοινού.
   Μάλιστα ο τότε υπουργός έξανε γνωστό ότι οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές είχαν, ήδη, επιβάλλει πρόστιμα ύψους 528.247€. σε ναυτιλιακές εταιρείες.
   «Επειδή η εφαρμογή των νόμων δεν αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Πολιτείας:  
   Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
   Ποια είναι τα ποσά που εισπράχθηκαν από πρόστιμα σε ναυτιλιακές εταιρείες, για καθυστερήσεις δρομολογίων και μη ενημέρωση του επιβατικού κοινού τα έτη 2005, 2006 και 2007», σημειώνει η κα Τσουρή.
   Ερώτηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει και της νέας καλοκαιρινής περιόδου που θα δείξει κατά πόσο οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν τουλάχιστον το φόβο του προστίμου ώστε να συμμορφώνονται και να αναγνωρίζουν το δικαίωμα του επιβάτη.