Αρχική Νέα Τοπικά Απεργία δικαστικών Υπαλλήλων

Απεργία δικαστικών Υπαλλήλων

8


 Σε   48ωρη απεργία προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι  της Χίου την Πέμπτη και Παρασκευή 29 και 30 Μαΐου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ομοσπονδία τους.
Οι Δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν την αναβάθμιση των αποδοχών τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας, κάλυψη οργανικών θέσεων καθώς και καλύτερες κτιριακές υποδομές.
« Τα κτίρια που στεγάζονται τα δικαστήρια είναι ανεπαρκή και ακατάλληλα ακόμη και επικίνδυνα» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, ενώ τονίζεται η ανύπαρκτη μηχανοργάνωση που «βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον υπόλοιπο, δημόσιο τομέα».
Σε τοπικό επίπεδο τα αιτήματα  των εργαζομένων είναι σχεδόν τα ίδια με των συναδέλφων τους σε όλη την Ελλάδα, όπως μας είπε η πρόεδρος  του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου Μαριάννα Σπάρταλη.
«Όλα τα αιτήματα  για τα οποία αγωνιζόμαστε  ισχύουν και σε τοπικό επίπεδο» τόνισε η κ. Σπάρταλη. « Βέβαια το μείζον πρόβλημα παραμένει για μας το Δικαστικό Μέγαρο, μιας και οι συνθήκες στο υπάρχον δεν είναι οι πλέον κατάλληλες», ανέφερε.
Τα δικαστήρια θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας την Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ όλες οι υποθέσεις που εκδικάζονται θα πάρουν αναβολή για επόμενες μέρες.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 28/5/2008 (dimokratiki.org)