Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Οι προτεραιότητες του ΥΕΝΑΝΠ για τη λειτουργία του Λιμενικού

Οι προτεραιότητες του ΥΕΝΑΝΠ για τη λειτουργία του Λιμενικού

25

 
ΤΟΥΣ 11 ΑΞΟΝΕΣ πάνω στους οποίους θα πρέπει να ενεργούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου, παρουσίασε χθες ο ΥΕΝΑΝΠ Γιώργος Βουλγαράκης στους Λιμενάρχες όλης της χώρας.


Στην πρώτη, αλλά όχι και τελευταία όπως ανέφερε, ημερίδα, που έγινε για τον καλύτερο συντονισμό αλλά και την ενοποίηση της δράσης εν όψει της έναρξης της θερινής περιόδου, οι Λιμενάρχες πήραν συγκεκριμένες οδηγίες και εντολές πως θα υλοποιήσουν τις αποφάσεις του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής το επόμενο διάστημα.


«Εχουν πάρα πολλά προβλήματα, το θέμα της λαθρομετανάστευσης, της ακτοπλοΐας, της παράνομης αλιείας και μια σειρά από άλλα. Θα ακολουθήσει διάλογος, θα υπάρξουν χρήσιμα συμπεράσματα και αυτό καθιερώθηκε να γίνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα υπό την εποπτεία του Σώματος», ανέφερε ο υπουργός.


Κορυφαίες προτεραιότητες σύμφωνα με τον υπουργό είναι:


1. Η ασφάλεια των πλοίων και των επιβαινόντων.


2. Η έρευνα και η διάσωση.


3. Η ακτοπλοΐα.


4. Η λαθρομετανάστευση.


5. Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.


6. Η αστυνόμευση της αλιείας.


7. Η δίωξη των ναρκωτικών που διακινούνται διά θαλάσσης.


8. Η ασφάλεια των λουομένων, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο.


9. Η ταχεία διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις.


10. Ο σεβασμός των ατομικών δικαιωμάτων όλων όσοι έρχονται σε επαφή με τις Λιμενικές Αρχές και το προσωπικό τους, χωρίς διάκριση φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, χώρας προέλευσης ή κοινωνικής θέσης.


11. Η πάταξη και σε κάθε περίπτωση η μηδενική ανοχή σε τυχόν κρούσματα διαφθοράς. Σε τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή επιείκεια.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 28/35/2008