Αρχική Νέα Τοπικά ΕΕΕ: Βραβεύσεις και υποτροφίες

ΕΕΕ: Βραβεύσεις και υποτροφίες

8

ΠΑΡΟΥΣΙΑ της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, των τοπικών αρχών, εκπροσώπων του εφοπλισμού και των ναυτικών οργανώσεων, έγινε χθες στα γραφεία της ΕΕΕ η ετήσια βράβευση των ναυτικών που συνταξιοδοτήθηκαν με τη μεγαλύτερη υπηρεσία σε ποντοπόρα πλοία.


Στην εκδήλωση, στην οποία απενεμήθησαν και οι ετήσιες υποτροφίες σε νέους επιστήμονες, μιλώντας ο πρόεδρος της Ενώσεως κ. Νίκος Ευθυμίου, τόνισε μεταξύ των άλλων: «Τα βραβεία αυτά, πέραν από την οποιαδήποτε υλική τους αξία, αποτελούν και έκφραση τιμής από μέρους της εφοπλιστικής οικογένειας προς τον Ελληνα ναυτικό, το συνεργάτη και συντελεστή της ναυτιλίας, που η πατρίδα μας έχει θέσει στην υπηρεσία του παγκόσμιου μεταφορικού έργου από το δρόμο της θάλασσας».


Οπως ανακοίνωσε ο κ. Ευθυμίου φέτος το πρώτο από τα δύο βραβεία απονέμεται στον κ. Ελευθέριο Φραγκούλη, πλοίαρχο Α τάξεως για συνολική υπηρεσία 29 ετών, 5 μηνών και 9 ημερών. Ο κ. Φραγκούλης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1943 και υπηρέτησε σε ποντοπόρα πλοία, κυρίως της εταιρείας Eletson.


Το δεύτερο βραβείο απονέμεται στον κ. Κωνσταντίνο Μόκκα μάγειρο, για συνολική υπηρεσία 33 ετών, 2 μηνών και 21 ημερών, σε ποντοπόρα πλοία των εταιρειών Livanos Hellas, Chandris Hellas και NΕREUS SHIPPING. Ο κ. Μόκκας έχει γεννηθεί στα Καρδάμυλα της Χίου το 1942.


Στο πλαίσιο του θεσμού των ναυτικών βραβείων, η εταιρεία Alpha Tankers And Freighters απονέμει διά μέσου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών χρηματικό βραβείο στον πλοίαρχο κ. Στυλιανό Κούβαρη για την πολυετή θαλάσσια υπηρεσία του βάσει της οποίας και συνταξιοδοτήθηκε το 2004.


Στην ίδια εκδήλωση δόθηκαν και οι υποτροφίες σε νέους φοιτητές.


Η πρώτη υποτροφία εις μνήμην του αειμνήστου προέδρου της Ενώσεως Αντώνη Χανδρή από 10.000 δολάρια, δόθηκε στον κ. Μιχάλη Βουτσινά, γιο ναυτικού. Η δεύτερη υποτροφία εις μνήμην του αειμνήστου προέδρου Στάθη Γουρδομιχάλη, με χορηγία 10.000 δολαρίων από μέρους της συζύγου και των τέκνων του, δίδεται στην κα Καλλιόπη Σταματάκη.


Η τρίτη υποτροφία, με χορηγία της εταιρείας Carras Hellas SA 15.000 δολαρίων, δίδεται στον κ. Φοίβο Καλαϊτζή απόφοιτο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών.


Η τέταρτη υποτροφία με χορηγία 10.000 λιρών Αγγλίας του Lloyd’s Register Educational Trust, απονέμεται στον κ. Νικόλαο – Ιωσήφ Λαζάρου, κάτοχο πτυχίου του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.


Α;ΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Παρασκευή, 30 Μαϊου 2008