Αρχική Νέα Τοπικά Καλοκαιρινή αναστάτωση με τα έργα στην πλατεία Βουνακίου

Καλοκαιρινή αναστάτωση με τα έργα στην πλατεία Βουνακίου

7

 
      Σ’ ένα τεράστιο κλουβί από λαμαρίνα, έχει μεταμορφωθεί η πλατεία, εν όψει του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου, αφού η Δημοτική Αρχή θεώρησε σωστό να ξεκινήσουν τα έργα αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
      Η λαμαρίνα λοιπόν είναι το πρώτο πράγμα που τραβάει τα βλέμματα, όταν κάποιος επισκέπτεται την κεντρική πλατεία του νησιού και σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρη Πατελίδα  «η περίφραξη με λαμαρινοκατασκευή έγινε για να υπάρχει περισσότερη ασφάλεια».
      Ωστόσο, καμιά πρόβλεψη δεν έχει υπάρξει για τους πεζούς που αναγκάζονται να περπατήσουν στο οδόστρωμα μέχρι να βρουν το σημείο εκείνο που έχει αφεθεί κενό στο τείχος από τη λαμαρίνα!
      Ειδικά από την πλευρά της οδού Πολυτεχνείου η ύπαρξη πιάτσας ταξί δυσκολεύει περισσότερο τα πράγματα. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της χθεσινής Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου Χίου, που συζητήθηκε εφόλης της ύλης το θέμα με τις πιάτσες των ΤΑΞΙ, δεν υπήρξε ο παραμικρός προβληματισμός για τη νέα κατάσταση που δημιουργείται.
      Και αν η δημιουργία ασφαλούς πρόσβασης ανήκει ως ένα σημείο και στον ανάδοχο του έργου, ερωτηματικά δημιουργούνται και στο τι θα γίνει την περίοδο που θα λειτουργήσει η έκθεση Αγροτουρισμού που διοργανώνεται για 4η κατά σειρά χρονιά από τη Νομαρχία (1-6 Αυγούστου).
      Ούτε αυτό όμως φαίνεται να απασχολεί το Δήμο και παρά το ότι πέρυσι περισσότεροι από 20.000 άτομα επισκέφτηκαν την έκθεση. Σύμφωνα με δήλωση του κ. Πατελίδα, τα έργα θα ξεκίνησουν και θα συνεχιστούν, ώσπου να ολοκληρωθεί το έργο.
      Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που μας παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Χίου, θα χρειαστούν 12 μήνες για την αποπεράτωσή του έργου που ο προϋπολογισμός του φτάνει το 1.250.000 ευρώ.
      Μεταξύ των εργασιών περιλαμβάνονται ο εξωραϊσμός και η ανακατασκευή   του δαπέδου της πλατείας, ηλεκτροφωτισμός και δημιουργία ανθόκηπου, κατεδάφιση πέτρινων τοίχων του ανθόκηπου, μέχρι εκεί που θα γίνουν επεμβάσεις.
      Επίσης θα ενοποιηθεί ο ανθόκηπος με την πλατεία, θα κατασκευαστούν νέα περίπτερα, σιντριβάνι και ξύλινες πέργκολες που θα καλύπτονται με ύφασμα.
     

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 3/6/2008 (dimokratiki.org)