Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Ιωνίας: Μέτρα αντιμετώπισης του αρσενικού στο νερό

Δήμος Ιωνίας: Μέτρα αντιμετώπισης του αρσενικού στο νερό

8

 Με ιδιαίτερη προσοχή προσπαθεί ο Δήμος Ιωνίας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με το νερό και την παρουσία αρσενικού στη γεώτρηση της Στενοχώνης.
   Με δεδομένο ότι το νερό από τη συγκεκριμένη γεώτρηση χρησιμοποιείται μόνο για λάτρα (και πώς να είναι πόσιμο με την τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε χλωριόντα), το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μειωθεί η άντληση από τη Στενοχώνη. Παράλληλα όμως καλεί την Πολιτεία και τα άλλα όργανα της αυτοδιοίκησης να πάρουν πρωτοβουλίες όπως και να υπάρξει συμβολή του κάθε δημότη ξεχωριστά της Ιωνίας για να μειωθεί η κατανάλωση.
   Παράλληλα ο Δήμος ενημερώνει ότι:
– δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των δημοτών από το νερό λάτρας εφόσον αυτό δεν πίνεται
– τα επίπεδα του αρσενικού ήταν στην πρώτη μέτρηση 18mgr/lt και 15 mgr/lt και στη δεύτερη 13 mgr/lt (ανώτερη επιτρεπτή είναι το 10 mgr/lt).


Σε ότι αφορά τα μέτρα που αποφάσισε το Δ.Σ. είναι:
– λειτουργία της γεώτρησης Στενοχώνης καθημερινά 8-14.00, γι’ αυτό το λόγο οι δημότες πρέπει να προμηθευτούν ντεπόζιτα αποθήκευσης νερού (να σημειώσουμε πάντως ότι πρόταση του προϊσταμένου του Γραφείου Υδάτων της Περιφέρειας Στρατή Παππά είναι ότι η γεώτρηση πρέπει να δουλεύει 20 ώρες ημερησίως αλλά με μικρότερη παροχή νερού αφού η αργή άντληση ξεκουράζει καλύτερα τη γεώτρηση).,
– να γίνει διακοπή όλων των παράνομων συνδέσεων σε χωράφια και στάβλους που έγιναν αυτοβούλως χωρίς άδεια της δημοτικής αρχής, που σε ορισμένα διαμερίσματα είναι πολλές.
– η παροχή πόσιμου νερού στις δημοτικές βρύσες θα είναι δυο ώρες το πρωί και δύο ώρες το απόγευμα, με ωράριο που θα καθορίσουν τα τοπικά συμβούλια των δημοτικών διαμερισμάτων.
Εδώ θέλουμε να επισημάνουμε- αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δήμος Ιωνίας- ότι αρκετοί δημότες μας γεμίζουν ντεπόζιτα από το πόσιμο νερό για να ψεκάσουν ή να ποτίσουν τα κηπευτικά τους, έγκλημα κατά την άποψη μας για τη σημερινή υδρευτική κατάσταση.
   «Πιστεύουμε, καταλήγει η ανακοίνωση  ότι στο πρόβλημα που έχει προκύψει πρωτοβουλίες και αποφάσεις πρέπει να πάρει και η Πολιτεία, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο ΣΥΔΗΝΟΧ για την πιο σωστή και γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματος. Εάν βέβαια δεν υπάρχει και η συμβολή του δημότη ΙΩΝΙΑΣ το πρόβλημα ΝΕΡΟ θα επιδεινωθεί.