Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπίδα Τσουρή για νερό με αρσενικό Δήμου Ιωνίας

Ελπίδα Τσουρή για νερό με αρσενικό Δήμου Ιωνίας

6

 

 

Αρωγός στο Δήμο Ιωνίας στέκεται η Ελπίδα Τσουρή που συμμετείχε στη λαϊκή συνέλευση, επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα της λειψυδρίας και της ποιότητας του νερού, εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών και της πλημμελούς προστασίας του περιβάλλοντος, εξελίσσεται στο υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του πλανήτη και πολύ περισσότερο των νησιών», τονίζει ότι είναι αυτονόητο πως θα είναι αρωγός στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για το μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό, όπως με τη χρηματοδότηση σειράς μέτρων για την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης, τοποθέτηση ειδικών φίλτρων που απομονώνουν τις επιβλαβείς για την υγεία των καταναλωτών ουσίες, τη δημιουργία νέας δεξαμενής πόσιμου νερού και άλλων λύσεων».

Αναλυτικά στη δήλωσή της αναφέρει:

 

Στη Λαϊκή Συνέλευση, στην Καλλιμασιά του Δήμου Ιωνίας, συμμετείχε την περασμένη Παρασκευή, η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή. Οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν από τη Δημοτική Αρχή για τα προβλήματα που προέκυψαν στην ποιότητα του νερού και τη λειψυδρία στην περιοχή και προτάθηκαν μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Μετά τη Λαϊκή Συνέλευση, η βουλευτής έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το πρόβλημα της λειψυδρίας και της ποιότητας του νερού, εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών και της πλημμελούς προστασίας του περιβάλλοντος, εξελίσσεται στο υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του πλανήτη και, πολύ περισσότερο, των νησιών. Είναι γνωστό ότι, στο Νομό μας, υλοποιούνται μεγάλα υδρευτικά έργα, τα οποία αποτελούσαν μακροχρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, όπως για παράδειγμα το Φράγμα Καλαμωτής – Κατράρη, το οποίο εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή.

Παρολ’ αυτά, θα πρέπει να υπάρξει μεσομακροπρόθεσμος σχεδιασμός, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που άπτονται της Δημόσιας Υγείας.
Είναι αυτονόητο ότι θα είμαι αρωγός στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για άμεση επίλυση του υδρευτικού προβλήματος της περιοχής μεταφέροντας στα συναρμόδια Υπουργεία την απόφαση της Δημοτικής Αρχής, για χρηματοδότηση σειράς μέτρων για την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης, την τοποθέτηση ειδικών φίλτρων που απομονώνουν τις επιβλαβείς για την υγεία των καταναλωτών ουσίες, τη δημιουργία νέας δεξαμενής νερού και άλλων λύσεων που θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν στο Δήμο Ιωνίας».


Από το γραφείο τύπου