Αρχική Νέα Τοπικά Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Προσκόπων και υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Προσκόπων και υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

9

 Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας
μεταξύ Σώματος Ελλήνων Προσκόπων
 και Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης


Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογράφεται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, αύριο Τετάρτη 4 Ιουνίου στις 12 η ώρα στο κτήριο της Κεντρικής Διοίκησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Βασιλέως Γεωργίου και Πτολεμαίων 1, Παγκράτι).
Το Μνημόνιο θα υπογραφεί από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Χρήστο Σταθόπουλο και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου και μελών του Σώματος αλλά και στελεχών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Αντικείμενο του Μνημονίου αυτού είναι η υποστήριξη του έργου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε δράσεις προστασίας και ανάπτυξης των δασών και του άλλου φυσικού περιβάλλοντος, ενώ το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με τη διάθεση του ενήλικου δυναμικού του θα είναι σε θέση να υποστηρίζει δράσεις δασοπροστασίας, αναδασώσεων και ευαισθητοποίησης του κοινού σε διοργανώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Και οι δυο φορείς έχοντας συνεργαστεί με επιτυχία στο παρελθόν και διατηρώντας άριστες σχέσεις μεταξύ τους προσβλέπουν έπειτα από την υπογραφή του Μνημονίου αυτού να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη ως προς την υποστήριξη του έργου και της δράσης τους.             


Πληροφορίες:
κ. Μαρία Βαξεβανοπούλου
Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
Τηλ. 2107244437 – 6932760243


 


Το  Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) είναι Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου, ιδρύθηκε το 1910 και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σκοπός του ΣΕΠ είναι διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία που περιλαμβάνει την υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, την αυτενέργεια και αυτοεκπαίδευση.
Το ΣΕΠ τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας