Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Στη Βουλή το θέμα της έλλειψης προσωπικού και κτιριακών προβλημάτων στον...

Στη Βουλή το θέμα της έλλειψης προσωπικού και κτιριακών προβλημάτων στον ΑΣΠ ΔΕΗ Χίου

8

 Το θέμα της έλλειψης προσωπικού και των κτιριακών προβλημάτων  στον ΑΣΠ ΔΕΗ Χίου, ήταν το αντικείμενο Ερώτησης που κατέθεσε στο αρμόδιο Υπουργείο, η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή.


Το Υπουργείο στην απάντησή του, αναγνωρίζει, ότι «..η κάλυψη συγκεκριμένων θέσεων με εργολάβους και συμβασιούχους δεν μπορεί να αποτελέσει μόνιμη λύση», θεωρώντας ότι αυτό «…θα σταματήσει μόλις πραγματοποιηθούν προσλήψεις».
Εκείνο, όμως, που προφανώς, δεν έχει συνειδητοποιήσει το Υπουργείο και αποκαλύπτει την παντελή έλλειψη σχεδιασμού είναι ότι, το πρόβλημα, δυστυχώς, δεν θα επιλυθεί, ακόμη και αν γίνουν οι προσλήψεις των εννέα ατόμων, αφού, μέχρι το τέλος του χρόνου, οι εργαζόμενοι που θα χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών στη ΔΕΗ Χίου, θα φθάνουν, περίπου, τους είκοσι!


Σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των οξυμμένων κτιριακών προβλημάτων, οι ισχυρισμοί περί μελετών που «έγιναν» ή «εκπονούνται» για τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, προφανώς, διεξάγονται μυστικά, αφού κανείς δεν έχει αντιληφθεί ότι υπήρξε ή ότι υπάρχει τέτοιους είδους δραστηριότητα!


Εν τω μεταξύ, όμως, οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι  να αυτοπροστατεύονται την ώρα της εργασίας τους, για να μη θρηνήσουμε θύματα!


Από το γραφείο τύπου