Αρχική Απόψεις Aρθρα Παντελής Καβύρης: Μόνη πραγματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ

Παντελής Καβύρης: Μόνη πραγματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ

17

  Διαβάζοντας τις τελευταίες μέρες, στον τοπικό τύπο, τις απόψεις κάποιων εκ των εχόντων την… «αποκλειστική αντιπροσωπία» των «ταξικών δυνάμεων»  στη Χίο, εύκολα μπορεί να εξάγει το συμπέρασμα ότι η χώρα κυβερνάται από τον… ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε μία (έστω μονολεκτική) αναφορά στην ΝΔ η οποία βρίσκεται στην κυβέρνηση και η οποία φέρει το κύριο βάρος για την απόγνωση στην οποία έχουν οδηγηθεί χιλιάδες συμπολιτών μας οι οποίοι θίγονται από το κύμα ακρίβειας, την ασυδοσία και τους πλειστηριασμούς των τραπεζών, την αναταραχή στην παιδεία, τους θανάτους και τις διώξεις διαδηλωτών κ.τ.λ. κ.τ.λ.
      Να είναι άραγε τυχαίο το γεγονός; Να οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη συνεχιζόμενη διεύρυνση  της κοινωνικής αποδοχής του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως τα αίτια είναι βαθύτερα και συνδέονται άμεσα με τα συγχαρητήρια και τις υπόλοιπες φιλοφρονήσεις με τις οποίες η κυβέρνηση επιδαψιλεύει το ΚΚΕ τον τελευταίο καιρό; Γιατί άραγε το συγκεκριμένο κόμμα αισθάνεται την ανάγκη να ενώσει τις δυνάμεις του με εκείνες του συναινετικού δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ), στην μεγάλη και παρατεταμένη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα της Ριζοσπαστικής  Αριστεράς;
      Όλες οι απαντήσεις συγκλίνουν προς μία κατεύθυνση: Τα νέα κοινωνικά μέτωπα πού ανοίγονται μετά τη  νεοφιλελεύθερη επίθεση της κυβέρνησης στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα (καθηλώσεις μισθών, ακρίβεια, ιδιωτικοποιήσεις, παιδεία κ.τ.λ) καθιστούν, για μία ακόμη φορά, τον ΣΥΡΙΖΑ σαν την πιο αξιόπιστη  αντιπολιτευτική δύναμη. Σαν την πιο αξιόπιστη  Αριστερή  δύναμη κοινωνικής ανατροπής.
      Την ώρα που η κυβέρνηση εξαπολύει σφοδρή επίθεση στους εργαζόμενους και συνταξιούχους, προσπαθώντας να διαλύσει το ασφαλιστικό, την παιδεία, να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία,  οδηγώντας άλλους συμπολίτες μας στην απόγνωση και άλλους στα σκουπίδια των λαϊκών αγορών για εξεύρεση τροφής. Την ώρα που δεξιά και ακροδεξιά στοχοποιούν τη Ριζοσπαστική Αριστερά.
      Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα, αμφιταλαντευόμενο ανάμεσα σε «αυτοδυναμίες» και «συνεργασίες». Ανίκανο εντελώς να παίξει τον αντιπολιτευτικό του ρόλο αφού βλέπει την κυβέρνηση να υλοποιεί ουσιαστικά, το δικό του «Σημιτικό» πρόγραμμα.
      Το ΚΚΕ οδηγείται ακόμη πιο βαθειά στην απομόνωση, έχοντας σαν μοναδικό «πολιτικό» του στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ και εξακολουθώντας να ψελλίζει αδιέξοδους «Μααστριχισμούς» και λασπολογίες εναντίον του συγκεκριμένου κόμματος. Με την ηγεσία του να αρνείται πεισματικά να αφουγκραστεί τη φωνή των απλών αγωνιστών ψηφοφόρων του και να πάρει μέρος στο όραμα της μεγάλης αριστεράς που γεννιέται.
      Μέσα σε αυτό το πολιτικό κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσει την πολιτική του εξόρμηση,  διοργανώνοντας αυτές τις μέρες σειρά εκδηλώσεων. Για το περιβάλλον, τα εργασιακά θέματα, την ακρίβεια. Το προσεχές Σαββατοκύριακο οργανώνει στην Θεσσαλονίκη τη διαβαλκανική διάσκεψη μαζί με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
      Το ερχόμενο Σάββατο 7/6  ξεκινά στο νησί μας η καμπάνια κατά της ακρίβειας. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσουν τις θέσεις για την ακρίβεια και τη λιτότητα, συζητώντας με τους πολίτες, στο κέντρο της Απλωταριάς. Η καμπάνια θα συνεχιστεί ολόκληρο το μήνα, σε διάφορα σημεία του νησιού και θα κορυφωθεί με κεντρική πολιτική εκδήλωση την 1η Ιουλίου.
     
      Παντελής Καβύρης.