Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος Οικολογίας: Λυσσόνερο στο Βροντάδο

Σύλλογος Οικολογίας: Λυσσόνερο στο Βροντάδο

9

 Ο Δήμος Ομηρούπολης αντλούσε τελευταία νερό από το Δελφίνι ( δίχως τη χρήση των αφαλατώσεων στο Θόλος) καθώς από τις αφαλατώσεις του Μηλιγγά (800 m3  περίπου τη μέρα).
 ¨Ξαφνικά¨ το νερό έγινε ΄λύσσα¨ τουλάχιστον στις υψηλές ζώνες, διότι στις χαμηλές πολλά σπίτια παίρνουν ¨κιτρινόνερο¨ λόγω του μεγάλου οξειδοαναγωγικού δυναμικού που έχει το νερό της αφαλάτωσης.
 Η κατάσταση για άλλη μια φορά δείχνει το μέγεθος του προβλήματος πο συνοψίζεται:
1. Στην έλλειψη αυτόματης και έγκαιρης ¨διάγνωσης¨ οποιουδήποτε προβλήματος στο νερό ή στον καθημερινό έλεγχο του νερού από χημικό για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων.
2. Την άμεση ενημέρωση των πολιτών.
(Υπ’ όψη, συνήθως όπου υπάρχει αλατόνερο υπάρχει υδράργυρος ή αρσενικό στο νησί μας ή… )
 Εμείς για πολλοστή φορά  ζητάμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς του νερού αφαλάτωσης από τη Δασκαλόπετρα στις δεξαμενές στο Καμίνι για να γίνεται σωστά η ανάμειξη των νερών δίχως να χρησιμοποιείται το παλαιό δίκτυο πάνω στο οποίο είναι συνδεδεμένοι πάρα πολλοί καταναλωτές. Είναι γελοίο οι μισοί Βρονταδούσοι να παίρνουν θάλασσα ή υδράργυρο και οι άλλοι μισοί ¨καλό¨ νερό.
 ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ¨ΝΕΡΟ¨. ΟΧΙ ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ. ΔΙΧΩΣ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ. ΔΙΧΩΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟ Η ΑΛΛΑ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ . ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ. ΟΧΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ…ΑΠΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ.                                                                              Η  ΓΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ