Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Μήνυμα Νομάρχη για Μέρα Περιβάλλοντος

Μήνυμα Νομάρχη για Μέρα Περιβάλλοντος

17

 
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ
για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) ειδικά φέτος μας φέρνει όλους επιτακτικά προ των ευθυνών μας. Τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται καθημερινά από τον ΟΗΕ και τις παγκόσμιες οικολογικές οργανώσεις συνθέτουν ένα μέλλον ζοφερό για τον πλανήτη.


Οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν πλέον άμεσα την καθημερινότητά μας.  Είναι επιτακτική ανάγκη να αναλάβει ο καθένας από εμάς την ευθύνη που του αναλογεί για να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον:  Επιλέγουμε την ανακύκλωση, κάνουμε οικονομία σε νερό και ενέργεια, αφήνουμε το αυτοκίνητο και χρησιμοποιούμε εναλλακτικά μέσα μεταφοράς.
Εμείς, ως Ν.Α. Χίου υλοποιούμε μία σειρά έργων που συμβάλλουν στην προστασία, διατήρηση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. Τα μεγάλα έργα των ΧΥΤΑ, την τοποθέτηση μονάδων βιολογικών καθαρισμών σε οικισμούς, τη δημιουργία και ανάδειξη των φυσικών διαδρομών. Επίσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος διοργανώνουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις και καμπάνιες για: τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος καθαρού, τη χρήση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς.
Ακόμη, με τη δράση του ΕΥΟΔΟΥ αλλά και με έργα της Ν.Α. Χίου λαμβάνουμε μέτρα δασοπροστασίας και βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ενόψει αντιπυρικής περιόδου. Ειδικότερα για το ζήτημα του νερού, η Ν.Α. Χίου ακολουθεί έναν εκτεταμένο σχεδιασμό, με τη δημιουργία φραγμάτων και την κατασκευή δικτύων με στόχο την επαρκή ύδρευση της κεντρικής και νότιας Χίου.
Ο σεβασμός στο περιβάλλον αποτελεί πλέον μονόδρομο, είναι στο χέρι μας να παλέψουμε για την προστασία του.Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ