Αρχική Νέα Τοπικά Βρέθηκε οικόπεδο για το Λύκειο βόρεια της πόλης

Βρέθηκε οικόπεδο για το Λύκειο βόρεια της πόλης

17


 

 Το αποφασιστικό βήμα για την εξεύρεση οικοπέδου, στο οποίο θα μπορεί να ανεγερθεί ένα σύγχρονο κτίριο για τη δημιουργία Λυκείου στα βόρεια της πόλης, έγινε!
      Στο αίτημα που τέθηκε από τον αντιδήμαρχο Παιδείας Χίου Σιδερή Αμέντα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου κ. Διονύσιος έδειξε για μια ακόμη φορά την αγάπη του προς τη μαθητιώσα νεολαία.
      Η Μητρόπολη έτσι έρχεται αρωγός στο αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων για τη Μετεγκατάσταση Ενιαίου Λυκείου στο βόρειο τμήμα της πόλης, που θα εξυπηρετήσει τους μαθητές των γύρω περιοχών και θα βοηθήσει ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση και των άλλων Λυκείων.
      Χθες το πρωί ανακοινώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Σιδερή Αμέντα, ότι ύστερα από συζήτηση με τον Σεβασμιότατο, θα παραχωρηθεί οικόπεδο 8,5 στρεμμάτων από την Ιερά Μητρόπολη για τον σκοπό αυτό. Το οικόπεδο βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στον Κοφινά, πριν τον Άγιο Ματθαίο και παραπλεύρως της στέγης του Κοφινά όπου φιλοξενείται η Μονάδα Επαγγελματικής Κατάρτισης των ατόμων με αναπηρίες.
      «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος διότι και μ’ αυτό το οικόπεδο μέσα σε 1,5 χρόνο, έχουμε λύσει σχεδόν στο 100% το στεγαστικό των σχολείων ως προς το Δήμο Χίου. Και με την ανεύρεση χώρου του ΤΕΕ από τη Νομαρχία τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά», ανέφερε  χαρακτηρίστηκα ο Αντιδήμαρχος. Παράλληλα δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο.
     
      Σειρά έχει η Νομαρχία
      Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Σαράντος Πιτσιλαδής, που ύστερα από 3,5 περίπου χρόνια προσπαθειών γίνεται το αποφασιστικό βήμα.
      «Σαν επιτροπή αναγνωρίζουμε την κίνηση του Δήμου και τις προσπάθειες του αντιδημάρχου Σιδερή Αμέντα, ενώ ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Σεβασμιότατο που αγκάλιασε το αίτημά μας. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει το ενδιαφέρον του για τη σχολική στέγη.
      Από εδώ και πέρα εναπόκειται στη Νομαρχία, η οποία έθετε ως όρο την εξεύρεση οικοπέδου να ξεκινήσει η διαδικασία για την χρηματοδότηση ανέγερσης κτιρίου», σημείωσε ο κ. Πιτσιλαδής.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 5/6/2008

Διαφήμιση