Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Φευ… παραμένει κλειστή η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Χίου

Φευ… παραμένει κλειστή η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Χίου

10


Δεν λειτουργεί η παιδιατρική! Παρά τις δηλώσεις της Διοίκησης του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου ότι εδώ και ένα μήνα η κλινική επιτέλους λειτουργούσε 10 χρόνια μετά των έντονων κινητοποιήσεων που είχαν γίνει στη Χίο.
    Σε αιφνιδιαστική επίσκεψη της βουλευτής Ελπίδα Τσουρή, χωρίς δημοσιογράφους και κάμερες, διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά νοσηλεύονται σε θαλάμους της Παθολογικής κλινικής.
   Βέβαια το ΣΕΣΝΟΧ το έλεγε ότι δεν υπάρχει το νοσηλευτικό προσωπικό να λειτουργήσει, αλλά το σωματείο των εργαζομένων απλά χαρακτηρίζεται κακό από τη διοίκηση…
   Το Δελτίο τύπου της κας Τσουρή έχει ως εξής:

 

Η βουλευτής Χίου, Ελπίδα Τσουρή, επισκέφθηκε την Πέμπτη, 5 Ιουνίου, απροειδοποίητα, το Νοσοκομείο της Χίου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί, με τη νοσηλεία παιδιών σε θαλάμους της Παθολογικής Κλινικής, μετά από διαμαρτυρίες γονέων και καταγγελίες εργαζόμενων.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η βουλευτής έκανε την εξής δήλωση:


 

«Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ότι οι καταγγελίες είναι απολύτως βάσιμες, αφού οκτώ παιδιά νοσηλεύονται σε δύο θαλάμους, με τους γονείς και τους συγγενείς να συνωστίζονται όρθιοι, μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες. Στα κρεβάτια που προορίζονται για ενηλίκους, χωρίς τουαλέτες και σε περιβάλλον που εγκυμονεί κινδύνους, για παιδιά που ασθενούν, η κατάσταση έχει φθάσει στο «μη παρέκει».

Επί τεσσεράμισι χρόνια η Κυβέρνηση αδυνατεί να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, για τη λειτουργία Παιδιατρικής Κλινικής, στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο.
Επί τεσσεράμισι χρόνια, δηλώσεις ακολουθούν νέες δηλώσεις, και οι υποσχέσεις ανανεώνονται κάθε τρείς μήνες!
Επί τεσσεράμισι χρόνια, ένα (αριθμός: ΕΝΑ) βασικό έργο στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο δεν έγινε δυνατό να λειτουργήσει, παρά τα πυροτεχνήματα που, κατά καιρούς, εκτοξεύτηκαν.


Καλώ τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να εξηγήσει γιατί δεν λειτουργεί, μέχρι σήμερα, η Παιδιατρική Κλινική, παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις, και τις επαναλαμβανόμενες θριαμβολογίες.
Είναι αυτονόητο ότι στις όποιες προσπάθειες θα είμαι συμπαραστάτης. Αλλά, φτάνει πια ο εμπαιγμός!».

 

(Σημείωση η φωτογραφία είναι από την κινητοποίηση με αίτημα τη δημιουργία παιδιατρικής κλινικής στις 11 Νοεμβρίου του 1998!)