Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Γ.Κοσμίδη για ενεργοποίηση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής

Ερώτηση Γ.Κοσμίδη για ενεργοποίηση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής

9

 Την ενεργοποίηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής (Ε.ΤΑ.Κ.Σ.) που θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση, με την εισαγωγή των θεσμών της Κάρτας Σίτισης και της Επιταγής Υγείας, καθώς και την ανάπτυξη στεγαστικού προγράμματος Λαϊκής Στέγης με σκοπό την αντιμετώπιση των έντονων οικονομικών προβλημάτων που βιώνουν πάρα πολλοί συμπολίτες μας, ζήτησε ο Βουλευτής Χίου Γιάννης Κοσμίδης, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη.
Ο κ. Κοσμιδης επισημαίνει ότι το Ε.ΤΑ.Κ.Σ. πρέπει άμεσα να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, καθώς είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά και πιεστικά φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού. Με την εφαρμογή της κάρτας σίτισης, την επιταγή υγείας και την εφαρμογή προγράμματος λαϊκής στέγης θα παρέχεται στους συμπολίτες μας με έντονα οικονομικά προβλήματα, αξιοπρεπής τροφή και στέγη, καθώς και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:
«Ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ,
1. Πότε θα ενεργοποιηθεί το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του;
2. Πως αντιμετωπίζει το Υπουργείο σας στα πλαίσια της λειτουργίας του Ε.ΤΑ.Κ.Σ. την καθιέρωση των θεσμών της Κάρτας Σίτισης και της Επιταγής Υγείας;
3. Εξετάζετε το ενδεχόμενο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού για την ενεργοποίηση της Λαϊκής Στέγης, ώστε να προσφέρεται στους συμπολίτες μας αξιοπρεπή στέγη.


Από το Γραφείο Τύπου
του Βουλευτή Χίου Γιάννη Κοσμίδη