Αρχική Νέα Τοπικά Για μια βδομάδα μεταθέτει τη λειτουργία της παιδιατρικής η διοίκηση του Σκυλίτσειου…

Για μια βδομάδα μεταθέτει τη λειτουργία της παιδιατρικής η διοίκηση του Σκυλίτσειου…

7

 Για τη επόμενη Δευτέρα …μετατίθεται η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, αρχικά με 4 άτομα, και ακολούθως με πλήρη στελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό.
Η νέα ημερομηνία ορίστηκε από τον διοικητή  κ. Γιάννη Ξενάκη, μέσα από δηλώσεις που έκανε ο ίδιος στη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ», μετά τα όσα τριτοκοσμικά είδαν το φως της δημοσιότητας από την απρόοπτη επίσκεψη στο νοσοκομείο της βουλευτή Ελπίδας Τσουρή.
Το σοβαρό έλλειμμα νοσηλευτικού προσωπικού,  που  εναγωνίως προσπαθεί να κρύψει ο κ. Ξενάκης, κάθε φορά που το προβάλλει ως αίτημα που επιτακτικά ζητά λύση, ο ΣΕΣΝΟΧ, αναδείχθηκε μέσα από την συζήτηση που είχαμε μαζί του.
Στον ένα χρόνο περίπου που κτιριακά είναι έτοιμη η κλινική (στεγάζεται πάνω από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού) η διοίκηση προσπαθεί με «κοπτοραπτική» να τη λειτουργήσει, (να πάρει προσωπικό από τη μία κλινική και να φέρει στην άλλη) πλην δεν της βγαίνουν τα νούμερα, και η παιδιατρική παραμένει κλειστή.
Αποκαλυπτικά της τραγικής κατάστασης είναι τα όσα ο ίδιος ο διοικητής μας είπε:
«Όταν ανέλαβα καθήκοντα, τον Αύγουστο του 2007, η παιδιατρική ήταν κτιριακά έτοιμη αλλά ο εξοπλισμός ήταν στα κουτιά. Δεν υπήρχε όμως προσωπικό για να λειτουργήσει. Όταν εκτίμησα ότι υπάρχει προσωπικό, είχαμε φτάσει στον Απρίλη του 2008. Μετά το Πάσχα ζήτησα από τη Διευθύνουσα να ξεκινήσει τη διαδικασία στελέχωσης της παιδιατρικής, παίρνοντας μία νοσηλεύτρια από κάθε κλινική, όμως έλειπαν ήδη τρεις από τη χειρουργική και δεν ήταν δυνατόν. Όταν επιτέλους  είχε εξασφαλιστεί ο ελάχιστος αριθμός νοσηλευτριών για να λειτουργήσει η παιδιατρική διαπίστωσα ότι είχαμε έλλειμμα εξοπλισμού»
Γιατί, στο  μεταξύ ο εξοπλισμός που είχε αγοραστεί για την παιδιατρική δόθηκε για τις ανάγκες άλλων κλινικών!!!
Απαλλάσσοντας τον εαυτό του από τις ευθύνες και χρεώνοντας όλη αυτή την κατάσταση στη Διευθύνουσα, που δεν τον ενημέρωνε σωστά, και τον άφηνε να εκτίθεται υποσχόμενος,  ο κ. Ξενάκης  δεσμεύεται ότι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα έχει έρθει ο ιατρικός εξοπλισμός, (ο ξενοδοχειακός είναι ήδη εδώ) , και από την παραπάνω εβδομάδα η παιδιατρική κλινική θα ξεκινήσει να λειτουργεί με 2 μόνιμους παιδιάτρους, έναν ακόμα ιδιώτη, που συνεργάζεται επικουρικά,  δύο ειδικευόμενους που πληρώνονται από την περιουσία του νοσοκομείου, και 4 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, που «κατευθείαν»  θα γίνουν επτά και η κλινική θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 9 Ιουνίου 2008 (dimokratiki.org)