Αρχική Νέα Οικονομία Συμμετοχή Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών στη Διεθνή Εκθεση Ναυτιλίας «Ποσειδώνια 2008»

Συμμετοχή Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών στη Διεθνή Εκθεση Ναυτιλίας «Ποσειδώνια 2008»

21

 Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών σε μία από τις μεγαλύτερες Διεθνείς Εκθέσεις Ναυτιλίας στον κόσμο «Ποσειδώνια 2008».


Το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, που φέτος κλείνει δέκα χρόνια λειτουργίας του, επέδειξε το πλούσιο ακαδημαϊκό, συγγραφικό και ερευνητικό του έργο μέσα από ένα προσεγμένο περίπτερο και μία δυνατή ηλεκτρονική παρουσίαση όλων των δραστηριοτήτων του Τμήματος από την έναρξη της λειτουργίας του το 1998 μέχρι και σήμερα.


Η τελετή έναρξης της Διεθνούς Εκθέσεως έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργο Βουλγαράκη, πλήθος διεθνών αντιπροσωπειών και (1,600) χιλίων εξακοσίων εκθετών. 


Ο κ. Πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η Ναυτιλία αποτελεί έναν από τους ποιο εξωστρεφής κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας, ο οποίος επιφέρει τεράστια οφέλη στο Ελληνικό ΑΕΠ


Το περίπτερο του Πανεπιστημίου Αιγαίου επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων, παρουσία του προέδρου του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Καθηγητή κ. Νικήτα Νικητάκου, ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Θεόδωρος Ρετζεπέρης,  ο Γενικός Γραμματέας ΥΕΝΑΝΠ κ. Τζωάννος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Βλάχος, ο τ. Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ανωμερίτης, οι Βουλευτές Χίου κ. Γιάννης Κοσμίδης και κα Ελπίδα Τσουρή, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, o Πρόεδρος της HELMEPA, διδάσκοντες, φοιτητές μεταπτυχιακοί του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών και πλήθος κόσμου.