Αρχική Νέα Τοπικά 48ώρη του νοσηλευτικού προσωπικού νοσοκομείων

48ώρη του νοσηλευτικού προσωπικού νοσοκομείων

6

 Με κύρια οικονομικά αιτήματα του κλάδου αλλά με σαφή προσανατολισμό τις καλύτερες και δωρεάν παροχές υγείας προς τους πολίτες απεργούν Πέμπτη και Παρασκευή, 12 & 13 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
   Κάλεσμα για την πανελλαδική 48ώρη απεργία απευθύνει και το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, που έχουν ένα λόγο παραπάνω μιας και τα κενά που υπάρχουν σε νοσηλευτικό (και όχι μόνο ) προσωπικό έχουν ως αποτέλεσμα να μη μπορούν να λειτουργήσουν κλινικές (π.χ. παιδιατρική).
   Το ΣΕΣΝΟΧ τονίζει επίσης ότι χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων μπορούν και βγαίνουν οι βάρδιες, ενώ πρόβλημα υπάρχει ακόμα και στο να πάρουν τη νόμιμη κανονική τους άδεια.
   Μάλιστα σήμερα στις 11.30 το πρωί το ΣΕΣΝΟΧ παραχωρεί συνέντευξη τύπου στα γραφεία του, στο νοσοκομείο, με κύρια αιτήματα:
   * Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά
   * Προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού
   * Διπλασιασμό άμεσα του νοσοκομειακού επιδόματος
   * Αύξηση της υπερωριακής αμοιβής
   * Δημόσια δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για όλους.
  
   Η ανακοίνωση- κάλεσμα του ΣΕΣΝΟΧ στα μέλη του έχει ως εξής:
   Την Πέμπτη και Παρασκευή 12 & 13 Ιούνη 2008 απεργούμε μαζικά στην 48ώρη απεργία με κύριο αίτημα την ένταξη του κλάδου μας στα βαρέα και ανθυγιεινά, την αύξηση των αμοιβών της υπερωριακής απασχόλησης, ουσιαστικές αυξήσεις στους χαμηλούς μας μισθούς και το διπλασιασμό του νοσοκομειακού επιδόματος.
   Η Κυβέρνηση αρνείται να συζητήσει την αναγνώριση της εργασίας μας στα νοσοκομεία ως εργασία που πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά, λόγω του υποτιθέμενου κόστους. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι οι αμοιβές της υπερωριακής εργασίας (νυχτερινά- αργίες) είναι καθηλωμένες σε επίπεδα ντροπής. Οι αυξήσεις απ-ό το 2005 ήταν ανύπαρκτες και οι αυξήσεις για το 2008 είναι και πάλι μια από τα ίδια.
  
   Συνάδελφοι- σες
   Όλοι γνωρίζουμε ότι με το φιλότιμό μας, με άθλιες αμοιβές, με προσωπικό και οικογενειακό κόστος λειτουργεί το νοσοκομείο. Όλοι γνωρίζουμε ότι χάριν της αυτοθυσίας μας μπορεί και παράγεται υγεία στο νομό μας.
   Όλοι γνωρίζουμε ότι παρ’ όλες τις εξαγγελίες που γίνονται για προσλήψεις εξακολουθούμε να δυσκολευόμαστε να πάρουμε κανονικές άδειες, τα νοσηλευτικά τμήματα να λειτουργούν οριακά και οι διοικητικές υπηρεσίες να λειτουργούν οριακά χάριν του φιλότιμου του προσωπικού.
   Συνάδελφοι- σες
   Η Κυβέρνηση συζητά την ένταξη κλάδων εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά. Πρέπει να συμμετάσχουμε μαζικά στην απεργία για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας».

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 11/6/2008, dimokratiki.org