Αρχική Απόψεις Aρθρα Μ. Τσατσαρώνης: Κάδοι Απορριμμάτων & Ευαισθητοποιημένοι !!! Δημότες

Μ. Τσατσαρώνης: Κάδοι Απορριμμάτων & Ευαισθητοποιημένοι !!! Δημότες

11

 

   Είναι πολλοστή φορά που συμβαίνουν τα παρακάτω στη γειτονιά μου και σας τα περιγράφω:
    Κάποιοι συνδημότες μας φέρνουν τα απορρίμματά  τους  στους κάδους απορριμμάτων,
αλλά την τελευταία στιγμή, πριν από το άνοιγμα του κάδου για την υποδοχή της σακούλας, ο δημότης – δημότισσα αποφασίζει να μη λερώσει τα χεράκια του!!!  Και αφήνει έξω από τον κάδο τα σκουπίδια, στη θέα των συνδημοτών του, αλλά και στις ορέξεις των προσφιλών μας τετράποδων, ώστε να γευματίσουν σκορπώντας παντού το περιεχόμενο της σακούλας.
      Ωστόσο, βέβαια, αυτοί οι συνδημότες μας δεν θέλουν ν’ ακούσουν για κάδο έξω από το σπίτι τους.   Τουλάχιστον ας βάζουν τα σκουπίδια τους μέσα στους κάδους.
 Κατανοώ, επίσης, ότι ίσως είναι πλέον αργά να αλλάξεις νοοτροπία στον πολίτη (τουλάχιστον στον μεγαλύτερο), και γι’ αυτό θα προτείνω στο Δήμο μας, όταν προμηθευτεί νέους κάδους, αυτοί να έχουν εκείνο το μηχανισμό που ανοίγει το καπάκι (του κάδου) με το πόδι. Έτσι πλέον ο δημότης – δημότισσα, δεν θα λερώνει τα χεράκια του!!!
      Ήδη υπάρχουν κάδοι της περασμένης δεκαετίας στο Δήμο μας – καιρός να ανανεωθούν. Τα τελευταία δε χρόνια, δεν πλένονται κιόλας. Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις, ο αριθμός τους δεν είναι επαρκής, και τα σκουπίδια, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, “μαζεύονται” έτσι κι αλλιώς έξω από τους κάδους.
      Ας ελπίσουμε σε μια λύση του προβλήματος και από τις δύο πλευρές,        Δημότες και Δήμο.
     
      Βροντάδος     8/6/2008
      Μ. Τσατσαρώνης
      Δημότης Ομηρούπολης
(Λώδικα, κάπου κοντά στην ΠΕΚΕΒ)