Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος Κτηνοτρόφων νομού Ηρακλείου υπέρ μποϊκοτάζ στο ακριβό γάλα

Σύλλογος Κτηνοτρόφων νομού Ηρακλείου υπέρ μποϊκοτάζ στο ακριβό γάλα

25

Αραγε οι κτηνοτρόφοι της Χίου τι λένε; Πάντως οι συνάδελφοί τους στην Κρήτη συμπαραστέκονται στους καταναλωτές για το φθηνό γάλα:

 

O ΣΕΚΝΗ συμπαραστέκεται στην κινητοποίηση του καταναλωτικού κινήματος με το μποϋκοτάζ στο φρέσκο γάλα κατανάλωσης  από 9 – 14 Ιουνίου .
Η σχέση , τιμής παραγωγού , ποιότητας  και προέλευσης της πρώτης ύλης πρέπει να αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα για την διαμόρφωση της τελικής τιμής του προϊόντος στην κατανάλωση .
Ο εμπαιγμός των μονοπωλιακών εταιριών στο τομέα του φρέσκου γάλακτος ,να αγοράζουν το γάλα από τον παραγωγό σε εξευτελιστικές τιμές , να αγοράζουν με το κιλό και να πωλούν με το λίτρο , να εισάγουν γάλα φτηνότερο κατώτερης ποιότητας , να προσθέτουν νερό χάριν της μείωσης των λιπαρών και να πωλούν σε τιμές έως τέσσερις φορές της αρχικής πρέπει επιτέλους να σταματήσει .
Τα ντόπια κτηνοτροφικά προϊόντα και ιδίως τα Κρητικά είναι μοναδικά σε ότι αφορά τα οργανοληπτικά , την γεύση και γενικά την ποιότητα τους . Παράγονται με το υψηλότερο κόστος παραγωγής λόγω ιδιαιτεροτήτων  και εάν δεν βελτιωθούν οι τιμές παραγωγού καλύπτοντας μέρος του κόστους παραγωγής θα αφανιστούν από την αγορά . 
Είμαστε στο πλευρό των καταναλωτικών οργανώσεων για κάθε μεθόδευση των κερδοσκοπικών μηχανισμών εις βάρος των συμφερόντων καταναλωτών και παραγωγών .
 
Με τιμή για τον ΣΕΚΝΗ

Ο Πρόεδρος Κώστας Καράτζης  Ο Γραμματέας Βασιλάκης Γιάννης
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
 ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
“Σ.Ε.Κ.Ν.Η”
Διεύθυνση Λεωφόρος 62 Μαρτύρων 146 Ηράκλειο  Τ.Κ 71303
Α.Φ.Μ 998637357
 Τηλέφωνο –FAX  2810-257244
Email sekni@yahoo.gr