Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις @νθότυπος: να’στε καλά συνάδελφοι!, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης (12/6/2008)

@νθότυπος: να’στε καλά συνάδελφοι!, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης (12/6/2008)

8

  Ανθότυπος
    
     Συνέντευξη τύπου του ΣΕΣΝΟΧ χθες και αυτό που μας χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν η επιστροφή της Τούλας Βογιατζή, από το ραδιόφωνο της ΧΙΑΚΗΣ ΦΩΝΗΣ. Περαστικά και σιδερένια Τούλα.
    
     Καλή επάνοδο να πούμε και στο Δημήτρη Μυωτέρη που επίσης λόγοι υγείας τον κρατούσαν για αρκετό καιρό εκτός ΠΟΛΙΤΗ.
    
     Σοβαρότατο το θέμα που τονίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ σε συνέντευξή του στην ΑΛΗΘΕΙΑ.  «Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε περισσότερους καρκίνους πανελλαδικά. Έχουμε ρεκόρ καρκίνων στη Χίο» δήλωσε ο Γιάννης Μουρούνας.
    
     Επειδή όμως το θέμα είναι πολύ σημαντικό και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ όσο ευαίσθητος και αν είναι δεν κρατά καμιά μελέτη στα χέρια του, γιατί απλά δεν υπάρχει, μήπως οι φορείς της υγείας στο νομό μαζί με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πρέπει να αναζητήσουν σχολή που θα κάνει σχετική επιδημιολογική μελέτη σε βάθος χρόνου έτσι ώστε να μπορέσουμε ε να βγάλουμε σαφή συμπεράσματα;
    
     Φαίνεται ότι το μποϊκοτάζ στο ακριβό φρέσκο γάλα έπιασε τόπο! Συναντήσαμε ψυγεία γεμάτα και στη Χίο. Τα ακούει το ΠΕΛΛΙΝΑΙΟ;
    
     Είδαν κίνηση τα καταστήματα της Απλωταριάς, από τους εκδρομείς του κρουαζιερόπλοιου
    
     Σύμφωνα με τον ΠΟΛΙΤΗ ναυαγεί το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης Τμήματος του Πανεπιστημίου στο εκθεσιακό Κέντρο Γ. Καλουτάς. Το θέμα είναι ότι μέχρι σήμερα το Πανεπιστήμιο δεν έχει απαντήσει σε όσους έκαναν προσφορές αν τους ενδιαφέρει ή όχι το ακίνητό τους για μίσθωση!
    
     Καλή και άγια η διαφήμιση στα τοπικά μέσα του Δήμου Αμανής. Κατά τη γνώμη μας πρέπει οι Δήμοι να ενισχύουν και τα τοπικά μέσα. Μήπως όμως πρέπει το μήνυμα που αφορά το «εσωτερικό» αναγνωστικό κοινό να τροποποιηθεί; Για παράδειγμα ότι πρέπει να κρατάμε καθαρές τις ακτές στην Αμανή ή ότι επιλέξτε τα Λουτρά Αγιασμάτων Αμανής για τα θεραπευτικά σας μπάνια!
    
     Ρεπορτάζ ετοιμάζουν οι συνάδελφοι εφημερίδας από τη Λέσβο για το θέμα του ελικοπτέρου δωρεάς Τσάκου. Αν μας προτείνουν να το «φιλοξενούν» στη Μυτιλήνη, μην μας κάνει εντύπωση αφού είμαστε ανίκανοι τόσο καιρό και μετά την επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών να μην έχει δοθεί λύση!
    
     
    
           ΤΙΤΛΟΙ (11/6/2008)
          ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ: Απεργία για την… υγεία μας
          ΑΛΗΘΕΙΑ: Δίνουμε δηλητήριο;
              ΠΟΛΙΤΗΣ:  Βαβυλωνία για τη διοικητική μεταρρύθμιση
          ΠΡΟΟΔΟΣ: Στης ακρίβειας τον… καιρό

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 12/6/2008

ΕΠΙΜΈΛΕΙΑ Θοδωρής Πυλιώτης