Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή ΚΑ’ Συνέδριο Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας: θέμα η δημιουργία Εθνικού Κέντρου Διανομής Φαρμάκων

ΚΑ’ Συνέδριο Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας: θέμα η δημιουργία Εθνικού Κέντρου Διανομής Φαρμάκων

41

 

 

    Οι εργασίες του ΚΑ’ Συνεδρίου συνεταιρισμών φαρμακοποιών Ελλάδας πραγματοποιούνται στη Χίο και συγκεκριμένα στο Ομήρειο το Σαββατοκύριακο.
     Περί τους 500 συνέδρους, που εκπροσωπούν τους 5.500 φαρμακοποιούς από όλη τη χώρα, θα βρεθούν στη Χίο για να συζητήσουν θέματα συνδικαλιστικά και επιχειρηματικά.
     Το κύριο ζήτημα είναι η πρόταση για δημιουργία Εθνικού Κέντρου Διανομής Φαρμάκων μας τόνισε ο αντιπρόσωπος των φαρμακοποιιών της Χίου στην Ομοσπονδία., Γιώργος Μαρής. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να εξυπηρετείται ολόκληρη η Επικράτεια και μάλιστα σε πολύ γρήγορο χρόνο.
     Επίσης σημαντικό στοιχείο με αυτή την κίνηση, που θεωρείται ότι θα προχωρήσει αφού είναι στο στάδιο των λεπτομερειών, είναι ότι ο έλεγχος της ελληνικής αγοράς κατά 50% τουλάχιστον θα παραμείνει στους ίδιους τους φαρμακοποιούς, μέσω των συνεταιρισμών, μας τόνισε ο κ. Μαρής.
     Στο ερώτημα αν στο συνέδριο αναμένεται να συζητηθούν και θέματα που αφορούν την πολυφαρμακία, ο Γιώργος Μαρής (με πολύχρονη εμπειρία από τα συνδικαλιστικά) μας τόνισε ότι αυτά είναι τα πολιτικάντικα. Οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες –μιας και είναι ενιαίες- αυξάνουν λόγω του ότι αυξάνονται οι ακριβές διαγνωστικές εξετάσεις που κάνουν οι ασφαλισμένοι (και που δίκαια τις ζητούν εφόσον θεωρούνται σημαντικές για την ίασή τους) αλλά και η αντικατάσταση φθηνών δοκιμασμένων και αποτελεσματικών φαρμάκων με άλλα αποτελεσματικά μεν ακριβά δε.
     «Οι πολιτικές αυτές εκπορεύονται από τις μεγάλες πολυεθνικές που ασχολούνται με το φάρμακο», σημείωσε με νόημα ο κ. Μαρής.
      Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου             με χαιρετισμούς επισήμων και ομιλίες των:
     Κώστα Γανιάρη, Προέδρου Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου με θέμα: η επιχειρηματική δραστηριότητα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου,
     Νίκου Σιταρά, Αναπληρωτή Καθηγητή Φαρμακολογίας Ιατρικής – Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: διατροφή και Φάρμακα,
     Αθηνά Ζαχαρού – Λουτράρη, Διδάκτωρ Ιστορίας – Αρχαιολογίας με θέμα: Χίος… 8.000 χρόνια Πολιτισμός,
     Θωμάς Ζαφείρα (ως εκπρόσωπος του Παναγιώτη Τσάκου) με θέμα: Θάλασσα και Επιχειρείν.
     Το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή συνεχίζονται οι -κλειστές στο κοινό- εργασίες του 21ου Συνεδρίου όπου επίσης συμμετέχουν και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φαρμακοποιών Χίου.