Αρχική Νέα Τοπικά Ωράριο σκλαβιάς: και 65 ώρες τη βδομάδα συνιστά η Ε.Ε. …

Ωράριο σκλαβιάς: και 65 ώρες τη βδομάδα συνιστά η Ε.Ε. …

8

 

Όνειρο μια πολύ μακρινής εποχής μοιάζει να είναι η συζήτηση για το 35ώρο, αφού ο νέος αγώνας που θα χρειαστεί να δώσουν οι εργαζόμενοι είναι να μην περάσει η κοινοτική οδηγία για επέκταση της εβδομαδιαίας εργασίας ακόμη και πέρα των 65 (!) ωρών.
   Το Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης αποφάσισε την περασμένη Τρίτη την κατάργηση του 48ώρου σαν ανώτατου χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας. Μάλιστα και η ελληνίδα υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλη-Πετραλιά ψήφισε λευκό, μαζί με τους υπουργούς από Ισπανία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Κύπρο, και παρά το ότι στο παρελθόν ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης το είχε καταψηφίσει.
   Το επιχειρήματα της Επιτροπής, σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, είναι ότι «ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των κρατών-μελών για περισσότερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, κατά τρόπο ώστε εργοδότης και εργαζόμενος να μπορούν να αποφασίσουν από κοινού την παράταση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας»…
   Σχολιάζοντας τη νέα αυτή επίθεση κατά των εργαζομένων η πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λίτσα Λύκου σημείωσε:
«από τη μια έχουμε την Κυβέρνηση που προσπαθεί να κόψει το δικαίωμα στην απεργία και από την άλλη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έρχεται να υλοποιήσει την πολιτική της παγκοσμιοποίησης και να καταργήσει τα κεκτημένα του 40ώρου και 48ώρου. Οδηγούμαστε σε ένα εργασιακό μεσαίωνα με δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Σε ένα φεουδαρχικό σύστημα που θα κάνει τον πλούσιο πλουσιότερο και το φτωχό φτωχότερο. Είναι ανάγκη να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι ΤΩΡΑ».
   Κατά της απόφασης αυτής εξέδωσε ανακοίνωση το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ(σελίδα ).