Αρχική Νέα Τοπικά Ωράριο σκλαβιάς: Ανακοίνωση νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ

Ωράριο σκλαβιάς: Ανακοίνωση νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ

6

 

 

Η απόφαση των υπουργών Κοινωνικής Απασχόλησης για το ωράριο και τον εβδομαδιαίο χρόνο απασχόλησης αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους αλλά και για το όποιο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο έχει απομείνει.
   Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση του 48ώρου που ισχύει σήμερα ως ανώτερος χρόνος απασχόλησης και τη μετατροπή του σε 65ώρο.
   Ανάλογα προβλήματα δημιουργούνται και με την απόφαση των 27 να ορίσουν ανενεργό τη χρονική περίοδο εφημερίας για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία.
   Για την εξέλιξη αυτή ανάλογες ευθύνες έχει και η ελληνική κυβέρνηση που με τη στάση της διευκόλυνες στη λήψη των παραπάνω αποφάσεων και την επιστροφή των εργασιακών σχέσεων στο μεσαίωνα.
   Σε μια περίοδο που προωθείται για υλοποίηση η νέα συντηρητική συνταγματικά συνθήκη και μάλιστα μακριά από τους εργαζόμενους, η νέα οδηγία έρχεται για να συμπληρώσει μια νεοφιλελεύθερη και μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαών στην οικοδόμηση της Ευρώπης.
   Οι εργαζόμενοι της χώρας μας θα αγωνιστούμε ενάντια στις παραπάνω επιλογές και για μι Ευρώπη που δεν θα οικοδομείται με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου και των πολυεθνικών αλλά με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαών.