Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις @νθότυπος: Έργα, περιβάλλον και σεισμοί, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης (13/6/2008)

@νθότυπος: Έργα, περιβάλλον και σεισμοί, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης (13/6/2008)

10

@νθότυπος
του Θοδωρή Πυλιώτη,

αναδημοσίευση: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 13/6/2008

 

 Πως καταλαβαίνεις ότι ένας φορέας έχει δίκιο στις καταγγελίες που κάνει. Νομαρχία και Δήμος Αμανής προτίμησαν να κάνουν τον «ψόφιο κοριό» στο θέμα λειτουργίας σπαστήρα στο ρέμα Αγιασμάτων- Κεράμου.
     Θέση οφείλει να πάρει όμως η Κίνηση 19, που πέρα από την προβολή της περιοχής και τη θέση για ανάπτυξη, οφείλει να υπερασπιστεί την ξεχωριστή ομορφιά της Αμανής.
    
     Αναρωτιέται η «Γνώμη της Χίου» για το πόσο έτοιμοι είμαστε σε ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού.
     Εμείς να αναφερθούμε σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις.
     Θα κοιμόνται ήσυχα όσοι έχουν σχέση με τα 3ο-8ο Δημοτικά Σχολεία Βουνακίου και ειδικά όσοι πάλεψαν για να ενταχθεί το κτήριο σε έργο υποστήριξης των θεμελίων.
     ΠΡΕΠΕΙ να κοιμόνταν ανήσυχα όσοι έχουν εμπλοκή με το συγκρότημα των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου που δεν βρίσκουν λύση. Όσο για τους κατοίκους φαίνεται ότι όσοι κύριοι ιδιοκτήτες μένουν μέσα, δεν έχουν πια τη δύναμη να φωνάζουν… Πως αλλιώς να εξηγηθεί αυτό.
    
     Βλέπουμε το δελτίο ενεργειών του ΕΥΟΔΟΥ σχετικά με τις δράσεις Μαΐου. Μεταξύ αυτών και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.
     Δεν μπορεί σε συνεργασία με το Δήμο Χίου να τοποθετηθούν στο δρόμο λίγο πριν την Παναγιά Βοήθεια;
    
    
    
         ΤΙΤΛΟΙ (12/6/2008)
          ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ: Βαθύ, στενό λιμάνι
          ΑΛΗΘΕΙΑ: ΑΖΑΜΑRες στο λιμάνι
              ΠΟΛΙΤΗΣ:  Επνιξε τους εργολάβους η Νομαρχία
          ΠΡΟΟΔΟΣ: Απεργεί το ΣΕΣΝΟΧ
          ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ: Πόσο έτοιμοι είμαστε;
          CHIOSNEWS.COM: ΕΣΥ λόγω… φιλότιμου
    
     ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ
     Η υποδοχή του Κρουαζιερόπλοιου

«…Τι είδαμε, με τα μάτια ενός αγουροξυπνημένου τουρίστα(…).
Κόσμο να συνωστίζεται  σε ένα παραλιακό δρόμο. Απ’ τον ίδιο δρόμο προσπαθούν να περάσουν νταλίκες, λεωφορεία, δίκυκλα, άνθρωποι, μούτζες, κάρα ΤΑΧΙ, μωρά, γέροι, αστυνόμοι, λιμενικοί, χωροφύλακες, κάποιοι παγωτατζήδες που έπαιζαν ντυμένοι στ’ άσπρα κάτι ακατάλυπτα πράγματα, κάποια παιδάκια που χοροπήδαγαν, άλλα που έπαιρναν καραμέλες, μπουζούκια, μπαγλαμάδες, σφυριές, στριγγλιές, βλαστήμιες».
(ΑΛΗΘΕΙΑ)


«Όσοι διαμαρτυρήθηκαν ότι οι ενέργειες υποδοχής παρέπεμπαν σε τουριστικά πρότυπα άλλων εποχών, αν ρωτούσαν τους αποδέκτες τους, θα σχημάτιζαν σίγουρα διαφορετική γνώμη»
(ΠΟΛΙΤΗΣ)


 «Κάποιοι μίλησαν για κατάντια, όταν είδαν να υποδεχόμαστε το… δολάριο, όπως πριν από πενήντα χρόνια. Κάποιοι άλλοι για συμπόρευση με την υπόλοιπη τουριστική Ελλάδα, που έτσι υποδέχεται τους ξένους της.
Ανεξαρτήτως η αλήθεια είναι διττή. Και οι πολίτες της Χίου ταλαιπωρήθηκαν για να πάνες τις δουλειές τους, από το κυκλοφοριακό κομφούζιο που προκάλεσε το κλείσιμο μικρού έστω τμήματος στο λιμάνι, και η αγορά πήρε μια ανάσα από τους επισκέπτες της».
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ)