Αρχική Green Life Διαδρομές Παρούσα η Χίος στο 6ο γαστρονομικού show «Βαβυλωνία Γεύσεων»

Παρούσα η Χίος στο 6ο γαστρονομικού show «Βαβυλωνία Γεύσεων»

32

 

 

 Συγκεντρώνοντας 1000 περίπου άτομα πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στη Μονή  Λαζαριστών, στις 9 Ιουλίου το 6ο γαστρονομικού show «Βαβυλωνία Γεύσεων» που οργάνωσε το Wine Plus.
     Στην εκδήλωση συμμετείχαν  με περίπτερα 25 φορείς  μεταξύ   των οποίων και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Χίων Θεσσαλονίκης «Η Αγία Μαρκέλλα».
 Παρουσιαστές του Show  ήταν ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης και ο κ. Στάθης Παναγιωτόπουλος (από την εκπομπή «Μπουκιά και  Συχώριο» , «Ράδιο Αρβύλα» και «Νηστικό Αρκούδι»). «Οδηγοί» κορυφαίοι Chef  γνωστών ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μαγείρεψαν live από ένα έδεσμα. Η παράσταση ολοκληρώθηκε με ένα γλύκισμα που ετοίμασε ο γνωστός ζαχαροπλάστης της πόλης Παύλος Τερκενλής.
 Στην αρχή και στο τέλος της παρουσίασης οι επισκέπτες και οι θεατές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα από την Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Κρήτη, και τη Χίο και να πάρουν μαζί τους φεύγοντας «νόστιμα» δώρα από τους διοργανωτές, τους χορηγούς της εκδηλώσεις και τους εκθέτες.
 Για τη διακόσμηση του περιπτέρου της Χίου καθώς και για κεράσματα διέθεσαν προϊόντα της  οι:
 -Ένωση Μαστιχοπαραγωγών   Χίου
     -Mastiha shop
     -Άνεμος
     -Οι βιοτεχνίες γλυκών κουταλιού «Κοράκης-Μαρίνος», και Στέφανος Παλιός.
     -Οι ποτοποιείες  «Απαλαρίνα» , «Στουπάκη»,  «Κακίτση» και ο «Stefos».
     -Τα παστέλια «Πρωάκης».
     -Τα ζαχαροπλαστεία «Αυγουστάκης» και «Μελένιο».
     -Οι ξηροί καρποί «Ξενιάς».
     -Τα ζυμαρικά «Μικρασιάτικα».
     Διανεμήθηκαν επίσης φυλλάδια για τη Χίο που διέθεσαν η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Χίου και το τυπογραφείο «Άλφα-πι» .
     Το περίπτερο της Χίου επισκέφθηκαν ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης και επίσης ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος γεύτηκε τις χιώτικες λιχουδιές και μας πρότεινε την συνδρομή του για την προβολή του Χιώτικου  γλυκού κουταλιού «φιστίκι» δεδομένο ότι η Χίος είναι  η μόνη περιοχή που το παρασκευάζει.
     Στα πλαίσια της εκδήλωσης δόθηκαν συνεντεύξεις και υπήρξαν επαφές με δημοσιογράφους της Μακεδονίας, καθώς επίσης και αφιέρωμα στη Χίο στο TV 100 .Τη Χίο εκπροσώπησε η κα. Βάσω Κριτάκη , καθώς και μέλη του Συλλόγου Χίων Θεσσαλονίκης , από τους οποίους παρέχονται και περισσότερες πληροφορίες.
     Συνημμένα σας στέλνουμε οπτικοαουστικό υλικό από το show και τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου.
    
    
    
                                 Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων   της ΝΑ Χίου