Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ανακοίνωση ΝΕ Χίου του ΚΚΕ για το “Ιρλανδικό ΟΧΙ”

Ανακοίνωση ΝΕ Χίου του ΚΚΕ για το “Ιρλανδικό ΟΧΙ”

5

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ  ΝΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΟΧΙ Τα μέλη και τα στελέχη της Ν.Οργάνωσης Χίου του ΚΚΕ χαιρετίζουν το αποτέλεσμα του ιρλανδικού δημοψηφίσματος και συγχαίρουν τον ιρλανδικό λαό για τη σημαντική νίκη του ΟΧΙ στο μετονομασμένο “ευρωσύνταγμα”, τη Συνθήκη της Λισαβόνας.
Παρά την απελπισμένη προσπάθεια της ΕΕ και των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας να φιμώσουν το κίνημα αμφισβήτησης και απόρριψης του αντιλαϊκού εκτρώματος της Συνθήκης της Λισαβόνας και να στερήσουν το δικαίωμα των εργαζομένων να εκφραστούν μέσα από δημοψηφίσματα, ο ιρλανδικός λαός έστειλε ισχυρό μήνυμα απόρριψης της Ευρωσυνθήκης.
Η ΕΕ, από κοινού με τις κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας – και τις δυνάμεις του “ευρωμονόδρομου”,-ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ κλπ- δεν κατάφεραν να ακυρώσουν ή να διαστρεβλώσουν τη βούληση των λαών της Γαλλίας και της Ολλανδίας που καταψήφισαν το “ευρωσύνταγμα”, και να ανακόψουν την άνοδο του κινήματος ανυπακοής και απειθαρχίας με τις επιλογές του κεφαλαίου.
Οι ωμοί εκβιασμοί και οι απειλές της Ενωσης Ιρλανδών Βιομηχάνων (IBEC), της Ενωσης Ευρωπαίων Βιομηχάνων (ΒΕΑ), των μεγαλοαγροτών της IFA, των υποταγμένων συνδικαλιστών της Ιρλανδίας και των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC/ CES), δεν έκαμψαν τη θέληση των Ιρλανδών εργαζομένων, έπεσαν στο κενό. Οι Ιρλανδοί εργαζόμενοι και αγρότες καταψήφισαν μαζικά τη Συνθήκη της Λισαβόνας, με ποσοστά που στις εργατικές, λαϊκές περιοχές το ΟΧΙ ξεπέρασε το 65%.
Το αποτέλεσμα του ιρλανδικού δημοψηφίσματος δημιουργεί νέα δυναμική κλιμάκωσης των αγώνων του εργατικού, λαϊκού κινήματος ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, στην κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και την ενίσχυση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, στον ασφυκτικό περιορισμό των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, την απόρριψη της ίδιας της ΕΕ.
Καλούμε τους Χιώτες και τις Χιώτισσες πιο δυναμικά να διατρανώσουν τη θέλησή τους για δημοψήφισμα και στη χώρα μας, για το όχι στη νέα ευρωσύνθήκη και το ΟΧΙ συνολικά στην ΕΕ.
Τους καλούμε λοιπόν όλους  την Τρίτη 17 Ιούνη 7μμ στην είσοδο της Απλωταριάς να υπογράψουν μαζί μας την έκκληση δημοψηφίσματος.


Απειθαρχία και ανυπακοή  στην ΕΕ ΤΩΡΑ!!!!