Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις @νθότυπος: 8ώρο ταξίδι για τη Χίο;, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης (18/6/2008)

@νθότυπος: 8ώρο ταξίδι για τη Χίο;, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης (18/6/2008)

10

  @νθότυπος
     8ώρο ταξίδι για τη Χίο;
    
     Προσανατολισμένα στη θάλασσα είναι τα πρωτοσέλιδα των τοπικών μας εφημερίδων. Η είδηση ότι επίκειται αλλαγή του δρομολογίου του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ έχει φέρει έντονο προβληματισμό.
     Αν το πλοίο πιάνει σε Σύρο, Τήνο, Μύκονο αυξάνεται κατά πολύ ο χρόνος ταξιδιού για Χίο και μάλιστα οι επιβάτες θα είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν σε θέσεις τύπου αεροσκάφους.
     Και βέβαια μία αλλαγή αυτή την περίοδο πιάνει τους επιχειρηματίες και τους δημόσιους φορείς απροετοίμαστους στο να έχουν κάποια οφέλη με τουρισμό από τα κυκλαδονήσια.
     Βέβαια όπως επισημαίνεται στη χθεσινή «Δ» σχετικό πρωτοσέλιδο είχαμε στις 15 Απριλίου αλλά τότε οι επιχειρηματικές φορείς πίστευαν ότι απλά κινδυνολογούμε…
    
     Ποια είναι τα οφέλη από την επίσκεψη κρουαζιερόπλοιων. Η Χιαχτίδα το βλέπει σαν αρχή για εναλλακτικό τουρισμό. Και εδώ όμως πρέπει να μπει μπροστά η εξέταση από πλευράς επιχειρηματικού κόσμου τι προϊόντα είναι αυτά που προσελκύουν τους τουρίστες κρουαζιερόπλοιων (και επειδή πολύ θα μας πουν ότι είναι γνωστά πράγματα αυτά) πως αυξάνονται τα σχετικά είδη.
    
     Να αναφερθούμε όμως και στο πρωτοσέλιδο της «Αλήθειας του Σαββατοκύριακου» που βλέπει επανάσταση των καταστηματαρχών της οδού Καλαμπόκα!
     Η εφημερίδα προβάλει το αίτημα για να γίνει επιτέλους η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων τα οποία και θα είναι προσβάσιμα για όλους τους πολίτες.
     Πλατιά πεζοδρόμια που το εύρος δεν θα μειώνεται από κάδους σκουπιδιών, σκαλοπάτια και κολώνες που θα έχουν αρχή και τέλος. Δηλαδή θα είναι προσβάσιμα καθόλου το μήκος τους  και με άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια ή παιδικά καροτσάκια.
    
    
           ΤΙΤΛΟΙ (17/6/2008)
          ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ: «Βόμβα» HSW στον τουρισμό μας
          ΑΛΗΘΕΙΑ: Υπάλληλος των εφοπλιστών;
          ΠΟΛΙΤΗΣ: Ξεσηκωμός για τη διεύρυνση του δρομολογίου    
          ΠΡΟΟΔΟΣ: Μεγάλα τα προβλήματα του ωραρίου απασχόλησης
          ΧΙΑΧΤΙΔΑ: Αφετηρία το AZAMARA για εναλλακτικό τουρισμό
    

επιμέλεια : Θοδωρής Πυλιώτης, ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 18/6/2008