Αρχική Νέα Τοπικά Στήριξη νοσοκομείου από ΣΕΣΝΟΧ

Στήριξη νοσοκομείου από ΣΕΣΝΟΧ

7

 

 

Προσπάθεια να αποκαταστήσουν τις υπηρεσίες του νοσοκομείου στα μάτια της κοινής γνώμης κάνει το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου.
   Παρά το γεγονός όμως ότι στη συνέντευξη τύπου προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για το θέμα της παιδιατρικής, τώρα φαίνεται να ρίχνουν εμμέσως πλην σαφώς βολές και στη διοίκηση.
   «Το νοσοκομείο της Χίου υπάρχει εδώ και δυο αιώνες και βαδίζει στον τρίτο, δεν έχει χαθεί (ούτε επί τουρκοκρατίας, ούτε στη γερμανική κατοχή) και δεν θα χαθεί», σημειώνεται.
   Εξάλλου στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:
   «Τις τελευταίες ημέρες πολλές δηλώσεις ακούγονται και γράφονται, που επί της ουσίας απαξιώνουν το νοσοκομείο και δημιουργούν ανασφάλεια στους Χιώτες, αλλά και στους επισκέπτες του νησιού μας. Σε όλους αυτούς μπορούμε με κάθε βεβαιότητα να τους πούμε ότι η προσφορά υπηρεσιών υγείας παρ’ όλη την μεγάλη έλλειψη προσωπικού είναι και ποιοτική», αναφέροντας στη συνέχεια με αριθμούς τις παροχές υγείας.
   «… Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να δημιουργεί αρνητικό κλίμα και αναταράξεις στη σχέση του Νοσοκομείου με τον κόσμο».
   Μπορεί πάντως να μην κάνει καμιά αναφορά σε ονόματα, αλλά με βάση τα σχόλια για χάσιμο ιατρικού εξοπλισμού και την πρόθεση να διεξαχθεί ΕΔΕ από τη Διοίκηση προφανώς και οι βολές έχουν αποδέκτη το γραφείο Ξενάκη.
   Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πάντως ότι ο εξοπλισμός της παιδιατρικής βρέθηκε, αφού από την ώρα που δεν λειτουργεί παιδιατρική τα διάφορα μηχανήματα είχαν πάει στις μονάδες που τον χρειάστηκαν κατά καιρούς, που σε μια δεύτερη πιο προσεκτική έρευνα εντοπίστηκε.
   Να δούμε τώρα αν μετά από μερικές μέρες βρεθεί και ο εξοπλισμός για τους ΩΡΛ…
  

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 18/6/2008 (DIMOKRATIKI.ORG)