Αρχική Απόψεις Aρθρα Μήνυμα Καλλιτεχνικής Διευθύντριας: 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ «Τέχνη Στη Γη Της Μαστίχας»...

Μήνυμα Καλλιτεχνικής Διευθύντριας: 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ «Τέχνη Στη Γη Της Μαστίχας» Χίος 2008

13

 Αγαπητοί φίλοι-φίλες,


      Οι θεσμοί, για να γεννιούνται και να αντέχουν στη συνείδησή μας, πρέπει να προτείνουν και να δημιουργούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε να ανανεώνονται, να εξελίσσονται, να βρίσκονται σε μια διαρκή αισθητική αναζήτηση, να παρακολουθούν τις εξελίξεις και τα μηνύματα της εποχής, ανοίγοντας νέους δρόμους και κατευθύνσεις.
      Το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ «Τέχνη Στη Γη Της  Μαστίχας» Χίος 2008, σκοπό έχει την πολιτιστική αναβάθμιση του Αιγαίου (ίσως την πιο ευαίσθητη περιοχή της Ελλάδας) αλλά και να συνεισφέρει στη χώρα μας πολιτιστικά και τουριστικά, μέσα από την πολιτιστική της αποκέντρωση.
Στόχος μας, είναι να γίνει η Χίος το πολιτιστικό κέντρο της Μεσογείου και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε προτείνοντας ένα πρόγραμμα με Μεσογειακή υπόσταση και εμβέλεια.
      Η Χίος, το νησί που καλλιεργεί και παράγει τη μαστίχα, μοναδικό προϊόν σε ολόκληρο τον κόσμο, ευελπιστεί να αποτελέσει και το μοναδικό σταυροδρόμι πολιτισμού.
      Ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτή η γιορτή πολιτισμού που προτείνουμε, να ομορφύνει τα καλοκαιρινά σας ταξίδια και να προσθέσει φωτεινά χρώματα στα όνειρά σας.
      Σας περιμένουμε στη Χίο, σε αυτό το πανέμορφο νησί του Αιγαίου, που έχει καταφέρει να μην αλλοτριωθεί τουριστικά, αλλά να παραμένει φιλόξενο και κυρίως να σέβεται τον Έλληνα και τον ξένο που το επισκέπτεται.
      Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες εσάς που με εμπιστευτήκατε να δημιουργήσω και να υλοποιήσω στη Χίο, μαζί με τους συνεργάτες μου, ένα διαφορετικό μοντέλο πολιτισμού.Φιλικά
Γιάννα Τριανταφύλλη
Καλλιτεχνική Διευθύντρια