Αρχική Απόψεις Aρθρα Μήνυμα Δημάρχου Χίου: 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ «Τέχνη Στη Γη Της Μαστίχας»...

Μήνυμα Δημάρχου Χίου: 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ «Τέχνη Στη Γη Της Μαστίχας» Χίος 2008

10

     


      Αγαπητοί φίλοι,
      Δεσπόζει καταμεσίς του Αιγαίου πελάγους,  στο σταυροδρόμι  Ανατολής Δύσης,  η ναυτομάνα Χίος μεταλαμπαδεύοντας τα φώτα του πολιτισμού στα πέρατα της οικουμένης!
      Η Χίος, το νησί της μαστίχας, του Ομήρου και του ονείρου, αποτέλεσε  και αποτελεί τον ιδανικό τόπο δημιουργίας και έκφρασης, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.
      Η Χίος αγκάλιασε πολιτισμούς, έζησε κοινωνικές αλλαγές, βίωσε καταστροφές, επέζησε, δημιούργησε, μεγαλούργησε! Το ευλογημένο χώμα και το ασίγαστο ελεύθερο πνεύμα, της έδωσαν την θέση που της αρμόζει στο πάνθεον της  πρωτοπορίας και της δημιουργικής σκέψης.
      Η χιώτικη παρουσία στα γράμματα και στις τέχνες, χάραξε πνευματικούς δρόμους.
      Αυτή την ιστορική καλλιτεχνική συνέχεια , έρχεται να αποτυπώσει και το Φεστιβάλ «Τέχνη στη Γη της Μαστίχας», που καθιερώνεται από φέτος. Με μουσική, χορό, τραγούδι, κινηματογράφο, θέατρο, εικαστικά.
Μορφές τέχνης υψηλών προδιαγραφών,  εμπλουτίζουν την ζωή μας  και  μας συντροφεύουν το φετινό καλοκαίρι. Η χιώτικη καλλιτεχνική παράδοση εναλλάσσεται  με τη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική έκφραση και  έμπνευση. Οι θεατές γίνονται συμμέτοχοι  σε αυτή την πνευματική ανάταση.  Όλα αυτά συμβαίνουν «Στη Γη της Μαστίχας».
      Το κύμα δημιουργίας αγκαλιάζει το νησί και απλώνεται στη Μεσόγειο… Καλή διασκέδαση!

Φιλικά
Παντελής Βρουλής
Δήμαρχος Χίου